Norjalainen villapaita + jatkoa askartelulle

7.12.2011

Jatkoimme tänään lumitähtien askartelua. Ensin teimme maidosta ja liimasta liuoksen niin, että liimaa sekoitettiin maitoon noin teelusikallinen. Paperitähdet kasteltiin liimamaitoseoksessa ja nostettiin pois. Sen jälkeen ne sokeroitiin kummaltakin puolelta ja nostettiin kuivumaan leivinpaperin päälle.

Huomenna pitäisi olla jo lopputuloksenkin nähtävillä. Terveisin askartelutäti;)

No sitten vähän toisenlaiseen asiaan. Kaivoin nimittäin itsenäisyyspäivänä esiin vaatekomeron ylimmältä hyllyltä villaneuleen, joka pelastaa aina kun paleltaa. Se on palvellut minua jo vuodesta 1994 eli Lillehammerin olympialaisista lähtien. Kyseessä on nimittäin kyseisten kisojen nimikkopaita. Se on varmaankin ainoa vaatekappale, jonka olen säilyttänyt matkassa niin kauan. Ja se oikeasti näyttää edelleenkin oikein hyvältä. Voi kun tietäisitte kaikki ne tarinat, mitä tämän paidan kanssa on koettu;) 

Näin hikisen tanssitunnin päätteeksi en kehtaa teille näyttäytyä se yllä, joten saatte katsella paitaa non-action.

Omistin muuten tuohon (opiskelu)aikaan aika monta norjalaista neuletta, mutta matkassa on kulkenut vain tämä versio. Voi että.. harmittaa.. niitä on nimittäin vaikea saada käyttämällä kuluneen näköisiksi ja ne säilyy ajasta aikaan, nuhraantumattomana. Katsokaa vaikka laatua ja voin vannoa, että tätä paitaa on käytetty paljon.

Onko teillä kokemusta norjalaisista neuleista? Omistatteko kenties sellaisen?7 kommenttia:

 1. Onpa kiva nähdä sinusta myös askarteleva puoli:) Täydet pisteet siitä! Hauska idea paperitähdet sokeroida, en olekaan aiemmin kuullut!
  Kirjoneuleethan ovat siis huippuja, harmi ko olen hävittänyt omani:(.
  Valtavan hieno neule!
  Muuten perinteiset neuleet kuten sukat ovat aivan ihania...mie tykkään esim. Lapin lapasista ja sukista. Meinasinkin kudotuttaa eräällä inarilais rouvalla sellaiset.En vain saanut aikaiseksi tehdä tilausta, enkä varmaan saakaan...
  Pähkäilen täällä joulukonserttiin pukeutumista parhaillaan:) Siihen meneekin taas energiaa:)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että olet tuon säästänyt!
  Tellulaskijana puen norskivillapaidan vähintään kerran talvessa päälle yhdessä sarkahameen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Taytyy kokeilla näitä tähtiä:)

  Norjalaisneuleet ovat minullekin tuttuja ja pari sellaista olen omistanut. Toimi aikanaan joskus talvella takin asemasta esimerkiksi laskettelurinteessä.

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs sun kynnet tointuu hyvin tähän neuleeseen! Tässä on muuten sellaiset värit, että ottaisin kirkuen neuleen kaksoissisaren tänne meille :)

  Talossa on yksi norjalaispaita ja se ei ikävä kyllä ole minun. Asia pitää sopivan tilaisuuden tullen korjata.

  VastaaPoista
 5. Itse omistan yhden norjalaisneuleen ja se on kyllä ehdottomasti lämpimin vaate varmaan joka käytössäni on. Ihana punaista ja valkoista sisältävä neule, joka todella lämmittää. Taitaa olla noin vuodelta 1996. Edelleen samassa kunnossa melkein kuin ostettaessakin, edessä on kaksi solkea ja vain niistä näkee kulumisen ja neulee iän.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset, kiva postaus!
  Norjalaisneuleet ovat todellakin kestäviä, ihania ja arvokkaita - itselläni on nimittäin isoäitini wanha norjalaisneule. Edelleen hyväkuntoinen ja pidetty. Väriltään se on mustavalkoinen puhavihrein koristein ja aikomus on säilyttää sitä tyttärelleni:)

  VastaaPoista
 7. Lennu; Jos oikein oikein tarkkaan katsoo, "saattaa" huomata, että nuo kuvissa askartelevat kädet on hiukan omiani pienemmät;) Sain juuri idean: Saamelaishenkiset säärystimet olis aika huikean hienot omistaa! Mukavaa konserttia! Eihän se valinta ollutkaan sitten niin vaikea;)

  Tickler: Norjalaisneule ja telemark - voi mikä fiilisryöppy! Tulee omat Norjan ajat mieleen... Sarkahame ja norjalaisneule - ihan kuin ihanista satukirjoista;)

  Champagne: Totta tosiaan, norjalaisneuleet on laskettelurinteillä (lue:afterski) aina muodikkaita, toki myös lämpimiä;)

  Johanna: Kynsilakka on muuten Opin uudehko pronssinen väri. Olen tänä syksynä/talvenä ihastunut näihin metallin eri sävyihin kynsilakoissa. Aika monella tuntuu tosiaan olevan kokemusta vuosien varrella näistä neuleista ja osa on tosiaan säilönyt niitä matkassaan.

  Dahlia: Minullakin oli niitä sojellisia versioita niin neuletakkina kuin juuri sellaisina, mitä kuvailit itselläsi olevan. Teehän joskus postaus omastasi!! Olisi mukava nähdä se!

  Anonyymi: Wau mikä aarre! Koska olen itsekin säilönyt tätä jo 17 vuotta, voisin tosiaan jättää tämän tuleville sukupolville. Ei tätä voi enää hävittää. Ja tosiaan, norjalaisneuleet on aina olleet kohtuullisen arvokkaita. Muistan kuinka opiskeluaikoina yhden neuleen osto teki lompakkoon melkoisen loven. Mutta se oli vaan pakko saada..

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.