Must have -kengät

12.12.2011

Onko teillä kenelläkään Minna Parikan kenkiä? Jotenkin tuntuu, että täytyyhän sellaiset saada itselleenkin. Niissä on jotain sellaista, mikä taatusti tulee säilyttämään niiden arvon vielä pitkän pitkän aikaa. Niistä saisi helposti jopa perintökengät, kunhan niitä käsittelee jotakuinkin hellävaroen. 

Jos ei ihan ensimmäiseksi mennä "liekkikenkiin", vaan pysytellään ihan tässä klassisimmassa Minna Parikan Raquel -mallistossa. Siitä on hyvä aloittaa tutustuminen merkkiin. Raqueliakin on monen korkuista versiota, mutta jos koron korkeuskin aloitettaisiin maltillisemmasta päästä eli 5-7 cm. Sillä korolla selviää työpäivästäkin helposti. Ja kyllä se korkeus riittää minun tarpeisiin oikein mainiosti muutenkin, jopa arkea juhlallisempiin hetkiin. Onhan sentään kyseessä Minna Parikan kengät, jotka oletettavasti jo tunnistetaan ulkomuodostaan.

Raquel -mallistoa on monen monessa värissä, mutta ajattelin itse aloittaa kaikkein klassisimmista väreistä, eli punaisesta tai mustasta. Ja sekin pitäisi päättää, ottaako sen kiiltonahkaisena vai mattaversiona. 

Eli. Nyt haluaisin todella paljon kuulla Teidän mielipiteitänne näistä asioista! Minkä itse valitsisitte, vai olisiko räväkämmät Minna Parikan mallit sittenkin parempia?

22 kommenttia:

 1. Ostaisin heti nuo räväkämmät, räväkkyys on mielestäni se the juttu Parikan kengissä:)

  Parikan kengät olivat juuri alennusmyynnissä jossain nettikaupassa kun tsekkasin, pitääkin selata läpi että missäs se olikaan...

  VastaaPoista
 2. Pitää vielä lisästä että siis tästä klassisestakin mallista mielestäni tuo punainen on jo melkoisen räväkkä!

  VastaaPoista
 3. Jos Champagne löydät jostain alesta näitä kenkiä, niin laita ihmeessä viestiä!!

  VastaaPoista
 4. Täällä 19-50%

  http://www.zalando.co.uk/womens-shoes/minna-parikka/

  VastaaPoista
 5. Tulee nyt vähän pirstaleisena tämä viestittely mutta siis nuo Raquelitkin näyttävät olevan normaalihintaisina 50 euroa vähemmän kuin Parikan omassa liikkeessä...

  VastaaPoista
 6. Minä ottaisin puolestaan mustat mattana, koska niitä pystyy parhaiten yhdistelemään eri asuihin.

  naela

  VastaaPoista
 7. Mustat kiiltonahkaiset Raquelit olisivat todella monikäyttöiset - sopisivat monien asujen kanssa niin töissä kuin juhlissa (ei tarvitsisi heti miettiä toimiiko kirkkaanpunainen asun kanssa vai ei, kun musta toimii joka tapauksessa). Ekoina Minna Parikka-kenkinä nuo mustat kiiltonahkaversiot voisivat olla hyvä aloitus. :) Nuo mattapintaiset versiot eivät minusta toimi kovin hyvin ainakaan Raquel-mallissa, ne näyttävät jotenkin sameilta ihan kuin kiilto olisi himmennyt niistä...

  VastaaPoista
 8. Olen haaveillut näistä jo pidemmän aikaa. Ja juurikin Raquel-malliston kengistä.
  Jos vain voisin ottaa molemmmat:) Mutta jos pitää valita;mustat.
  Ehkä jonain päivänä miekin saan nämä,ehkä en.
  Osa Parikan kengistä ovat liian räväkköjä minun makuuni, voisin sanoa jopa erikoisuuden tavoitteluksi.. ne edes sopisi meikäläiselle:D

  Meillä on nyt hurja pakkanen melkein -20 Aika kylmä näin äkkiseltään.Hrrr.

  VastaaPoista
 9. Merkki ei takaa mitään todellista lisäarvoa muuten kuin eurojen menettämisen myötä.
  Lähettäkää, tai viekää ne ylimääräiset euronne perustarpeisiin ohjaten vaikka Intian lapsille, maanjäristysten uhreille ym. hätää kärsiville, muutamia esimerkkejä mainitakseni.

  Mietin, miksi ihmisten ymmärrys samenee siinä mielessä että olettaa hyödykkeiden käyttöarvon vain ja ainoastaan niihin uhratun rahamäärän perusteella.

  Todellisuushan on ihan muuta, eikö!

  Kurjuudessa ja nälässä elävälle ihmiselle euro on ratkaisevasti merkittävämpi kuin kultaisissa ammeissa kylpeville yksi kassillinen vaikkapa satasen seteleitä.

  Tällasiin tunnemiin tulin selaillessani muutamia "kerskakulutus" blogeja.

  Lukemistani niin kovin mieleni pahoitin.

  Jouluisia tunnemia!
  T.Mr.Been

  VastaaPoista
 10. Metkat ovat. Punaiset olisivat varmasti ikimuistoiset :)

  Tässä olen funtsinut sitä, miten nämä mallit saavat nimensä. Nimittäin Kate Spade oli mun mielestä ilmiselvästi selannut suomalaisia nimiä. Kengissä oli mallit Marika ja Leena. Ihan hauskat. Ja Parikalta löytyy Raquel ja Lulu.

  VastaaPoista
 11. Nämä kengät ovat kuin jo koru itsessään, asu voi olla muutoin tosi yksinkertainen. Eli itse ottaisin ehdottomasti näistä mustat kiiltonahkaiset. Eiväthän nämä arkikengät kuitenkaan ole, joten mattamusta on mielestäni vähän liian arkinen tähän kenkään.
  Ja kuten sanoit, näissä kengissä on ainesta perintökengiksi tyttärelle ja tyttärentyttärelle!

  VastaaPoista
 12. Minusta punaiset ovat kyllä kauniit ja riittävissä määrin räväkät myös.

  VastaaPoista
 13. Champagne: Tuo osoite on sellainen, josta sopivan hetken tullen myös tämä punainen kiiltoversio saattaa löytyä alesta. Kiitos vinkistä, pistetään seurantaan! Ja juuri se räväkkyys on Parikan kengissä ominainen piirre, joten melkein kallistun punaiseen ja kiiltoversioon.. Se on juuri se malli, josta Parikan kengät tunnistaa.

  Naela: Musta matta on taatusti sellainen yhtälö, että siihen ei ainakaan kyllästy, jos sitä ominaisuutta priorisoi;)

  Tiiuliiu: Musta kiiltoversio on varmasti monikäyttöisempi kuin punainen vastaava. Kaikki näistä on tosi hyviä ja voisin kyllä helposti ottaa vaikka kaikki..

  Lennu: Ei nämä ihan ominta ole meikäläisenkään jalassa, mutta silti.. Sinähän olet niitä pakkasia toivonut ja onhan Sinulla superlämmin Parajumpers;)

  VastaaPoista
 14. Mr.Been: Ymmärrän tuskasi oikein hyvin. Muotiblogien lukeminen ei välttämättä ole oikea kanava, koska täällä todellakin puhutaan erittäin erittäin pinnallisista asioista. Mutta. Täälläkin on kaikesta pinnallisuudestaan huolimatta valistuneita ihmisiä, jotka avautuvat omista mielenkiinnon kohteistaan paikassa, jossa he kohtaavat kaltaisiaan. Ei näistä asioista juurikaan muualla edes voi avautua. Eikä kyllä ole tarvettakaan.
  Maailma vaan ei ole niin yksinkertainen paikka tai niin yksinkertaista matematiikkaa, että minun ja meidän pitäisi lopettaa kuluttaminen ja antaa kaikki liikenevä hätää kärsiville. Väittäisin, että sellainen johtaisi jopa huonompaan lopputulokseen vähäosaisia ja maailman epäoikeudenmukaisuutta ajatellen. Maa on ihan mahdottoman epäoikeudenmukainen planeetta, jossa hätää on niin paljon, että sydän oikeasti särkyy! Me kaikki valistuneet ihmiset kannamme siitä huolta ja autamme, tottakai. Uskon kuitenkin, että avaimet hätää kärsivien auttamiseksi on (kotitalouksien lisäksi) kansantalouksien vartijoilla. Jos me tuotamme enemmän verotuloja valtiolle, me kasvatamme myös mahdollisuutta valtion suurempaan kehitysapuun. Niillä summilla ratkaistaan jo oikeasti ongelmia, kun samaa toteuttaa jokainen kansantalous. Pienen ihmisen osuutta unohtamatta.

  Johanna: Kumpikin on nimipohdinnoissaan ollut kaiketikin kansainvälinen;)

  Mapsi: Minä kyllä ajattelin, että arki on sen verran ihana asia, että en minä malta juhlia odottaa;) Käyttöön vaan! Ja toivotaan, että jälkipolvetkin pääsee vielä käyttämään..

  Dahlia: Punaiset kengät kyllä huomataan;)

  VastaaPoista
 15. Yhdyn vastaukseesi Mr. Beenille.
  Ja siihen pinnallisuuteen; Parajumpers on ollut ahkerassa käytössä:) Aivan loistohankinta!

  VastaaPoista
 16. Kiva nähdä sitten, miten asustat kenkiä, ja kumman valitset. : )
  Omaan tyyliini en koe Parikan kenkien istuvan ollenkaan... Jos suomalaista suosisin, niin Tarsalaa!

  VastaaPoista
 17. Mr Beeninin kommentista sen verran että mikään ei ole sen helpompaa kuin arvostella, parjata tai syyllistää muita ihmisiä. Se ei vaadi älykkyyttä, vaan sellaisen luonteen, että tuntee tyydytystä siitä kun muut hämmentyvät tai saavat huono mielen.
  Parikat ovat kengistä kauneimmat mutta liian kuuluisat, tai liian nähdyt. En valitsisi niitä lainkaan. Joten taidan sitten olla toinen erimielinen, tuon Mr Beenin lisäksi ;-).

  VastaaPoista
 18. Ehdottomasti punaiset kiiltonahkaiset! Kun kerran räväkkää laitetaan, niin laitetaan sitten all the way ;) Näin itse tekisin, ja ostaisin sitten jotkut mustat, klassiset peruskorkkarit, jotka sopisivat kaiken kanssa.

  Itse pidän kovasti myös Pura Lopezin räväköistä malleista, niissäkin on monesti joku juju, ja korkoa piisaa. (Lopez on kuulemma itse n 150 cm pitkä joten viehtymys todella korkeisiin korkoihin selittynee sillä...)

  Ja osasitpa vastata hienosti Mr Beenille, ei sillä että kaipaisin jotain synninpäästöä keneltäkään shoppailulleni, mutta argumenttisi olivat hyvät.

  VastaaPoista
 19. Mr Been on tavallaan oikeassa, mutta usein tuollaisen purkauksen takana on pettymys omaan itseen ja sitä kautta eräänlainen kaksinaismoralismi. Hän ehkä on vihainen itselleen. Jostain syystähän hän on eksynyt lukemaan muotiblogeja...

  Jokainen vastaa omista valinnoistaan. Se, että kuluttaa, ei silti tarkoita ettei välitä vähäosaisista tai ympäristön tilasta. Jokainen, joka haluaa auttaa tekee sen kuitenkin ihan omalla tavallaan.

  Kulutustottumuksilla on uskomaton vaikutus asioihin kuten nyt voimme todistaa karppauksen myötä. Muotimaailmassa voisi myös saada sitä kautta aikaiseksi monta hyvää asiaa ja varmasti esim. bloggaajilla tulee olemaan siinä suuri rooli!

  Ja jospa sitten kommentoisin noita Parikan kenkiäkin...ne ovat nätit, mutta itselleni en hankkisi, koska eivät ole yhtään minun tyyliset. Tykkään kovin simppeleistä kengistä. Ja liian kalliit ovat myös. Laatukenkiä saa halvemmallakin.

  t.Marika

  VastaaPoista
 20. Marjukka: Vähän aikaa täytyy odotella.. En ihan just nyt ole hankkimassa, vaan asia on hieman kypsyttelyasteella vielä..

  Tuija: Jos omista blogiystävistäni pitää mainita joku, jolle nämä kävisivät, tulit ekana mieleen! Nämä on jotenkin kuin Sinulle tehdyt;) In the real life - ei nämä niin kovin tutut ole. Me blogistit olemme jo hieman turta näihin, mutta tuolla ulkona ihmisten joukossa nämä ovat vielä suuri tuntemattomuus.. Kommenttisi MrBeanille/sta oli hienosti sanottu!

  Madjaarienmailla: Hyvä perustelu nimenomaan punaisille kiiltonahkaverioille! Täytyypä tutustua Lopezin kenkiin!

  Marika: Miksi tosiaan pahoittaa mielensä tulemalla tänne muotiblogeihin, jotka hänen maailmassaan edustavat sellaista arvomaailmaa, mitä hän ei kanssamme jaa. Blogien tehtävä on tuottaa hyvää mieltä lukijoilleen. Vaikka ymmärrän oikeasti hänen pointtinsa varsin hyvin.

  VastaaPoista
 21. Minä ostin itselleni syksyllä mustat kiiltonahkaiset Parikat. Yhdet juhlat ovat niiden kanssa takana ja oikein tyytyväinen olin. Nyt ne odottaa nätisti laatikossaan seuraavaa käyttökertaa. Eiköhän ne joissakin juhlissa taas jalkaan sujahda ja aivan varmasti niillä arvokin säilyy kivasti, jos niitä hellävaroen käytttää. Tosin omiani en tietenkään ole myymässä pois.
  Täältä voit käydä blogissani kurkkimassa juttua, kun esittelin ne http://luksustaarjessa.blogspot.com/2011/09/kuinka-kavikaan-ostosten-kanssa.html
  Kengät vilahtavat myös syyskuun postaukissa: Bileasun suunnittelua ja 30.
  Omat kenkäni tilasin Brandokselta. Sielläkin ajoittain aleja, joten kannattaa kurkkia välillä. :)

  VastaaPoista
 22. Ihanat kengät olet hankkinut! Kerrassaan aarre!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.