Lahjaidea

26.12.2011

Jos joku tiedustelee, että mitäkö haluaisin joululahjaksi tai ylipäänsä miksi tahansa lahjaksi, niin vastaukseni on lähes poikkeuksetta "En mitään". En tarvitse yhtikäs mitään ja jos joskus jotain tarvitsen, niin minähän menen kauppaan ja ostan sen. Olen erittäin hankala tapaus lahjuksien suhteen. En osaisi itsekään ostaa itselleni mitään lahjaa.

No. Kirjat on aina helppo lahja, varsinkin jos sen pääsee itse valitsemaan. Tänä jouluna joulupaketista "paljastui"erittäin mielenkiintoinen kirja "Suljettu maa. Elämää Pohjois-Koreassa". Se on Barbara Demick -nimisen amerikkalaisen toimittajan kirjoittama kirja ja se kertoo, millaista on elää maassa, jossa varomattomista sanoista voi joutua vankileirille ja jossa kuka tahansa saattaa olla hallituksen vakooja. Tietolähteenä on käytetty kuuden Pohjois-Koreasta loikanneen ihmisen kertomuksia elämästään kommunistisessa diktatuurissa 1990-luvulta 2000-luvun alkuun. Tuon ajan kirjailija itse työskenteli Pohjois-Koreassa.

Tuskin maltan odottaa, että saan uppoutua kirjan syövereihin ja samalla vaivihkaa sivistää itseäni ajankohtaisella asialla. Pohjois-Koreassa tapahtunut "hirmuhallitsijan" kuolema nosti ainakin minun  mielenkiintoani tuota mystistä, jopa pelottavaa maata kohtaan. 

Tässä muuten linkki intohimoisen lukijan ja bloggaajan Liisan blogiin, jossa hän kuvailee kyseistä teosta.

Sitten toinen lahjaidea myös tulevia lahjantarpeita ajatellen kaltaisilleni "hankalille" tapauksille, jos ei kertakaikkiaan itsellä ole mitään ideaa lahjan saajalle. Sain nimittäin lahjaksi lahjakortin Perfect Finnish -nimisen nettisivuston tuotteisiin. Saan itse valita heidän valikoimistaan minkä tahansa (määrätyn hintakategorian) tuotteen ja toimitus on 10 päivän kuluessa kotiovelle. Heidän edustukseen kuuluu monia kansainvälisesti arvostettuja suomalaisia tuotemerkkejä ja lahjakorttipalvelu elää ympäri vuoden. Todella nerokas idea!

Tässä kuvakaappaus heidän www.perfectfinnish.fi sivuiltaan:


Minun tehtäväni oli siis syöttää lahjakortin tunnus sivuille ja sen jälkeen vasta paljastui se hintakategoria, mistä saan lahjani valita. 

Harkitsin pitkään Polarin harjoitustietokoneen (eli ranteeseen laitettavan sykemittarin) ja Marimekon Kaivo-vuodevaatesetin välillä. Setti on yhdelle ja se tarkoittaa, että toinen setti täytyisi hankkia itse. 

Muutaman hetken pohdiskelun tuloksena tulin siihen tulokseen, että enhän minä ole koskaan urheillut sykemittari mukana ja toisaalta tunnen oman kestokykyni ja ruumiini sen verran hyvin, että en varmaankaan tule jatkossakaan käyttämään mittareita. Päädyin siis Marimekon vuodevaatesettiin. 

Nyt vaan odottelemaan postipoikaa oven taakse;)


Suomalaiseen perinteeseen kuuluu antaa ja saada lahjoja.
Oliko Teidän paketeissanne tarpeellista vai peräti tarpeetonta tavaraa?

6 kommenttia:

 1. Meidän paketit sisälsivät tarpeellista.
  Lahjan antajana paneudeun saajan toiveisiin ja tarpeisiin.Mie en osta mitään sälää vain siksi että jotain on ostettava.
  Onneksi läheiseni tietävät makuni eivätkä pääse yllättämään millään järkyttävällä jutulla!
  Nyt, kun esikoinen on omassa elämässään avokkinsa kanssa,he saavat astioita mitä keräävät (Teemaa.Marimekkoa) Heidän muutettuaan uuteen asuntoon ostimme Lokki valaisimen keittiöön,lisäksi niitä kuppeja ja kippoja. Poikani on esteetikko ja pitää sisustamisesta:D Miniän kanssa nauroimme et onpa harvinaisen kiinnostunut astioista,vaikka muurari onkin!
  Nuo Kaivot ovat ihanat. Meillä on poikkeuksetta Marimekon liinavaatteet...

  VastaaPoista
 2. Tunnustaudun vaikeaksi lahjottavaksi, sanon yleensä kysyjille että jos he löytävät jotakin mistä heille tulee mieleen minä ja he haluaisivat sen minulle antaa niin sitten. Se on toiminut aika hyvin, tiedän ainakin lahjan saadessani mitä lahjan antaja minusta ajattelee;)

  Mieheni ei ole lahjovaa tyyppiä joten kun häneltä jotain saan, vaikkapa kukkia tiedän että se tulee suoraan sydämestä. Tykkään koruista ja niitä olenkin elämäni aikana saanut lahjaksi melkoisen paljon. Myös mieheni tietäessään tämän lahjoo koruilla, silloin kun lahjoo, otan mieluummin vastaan kultaa ja timantteja kuin vaikkapa käsilaukun, melkoinen harakka taidan siis olla;)

  Muuten käyn tarvitsemani ostamassa itse kaupasta, en tykkää kerätä turhia asioita ympärilleni:)

  VastaaPoista
 3. Tunnustaudun myös hiukan hankalaksi näissä lahja-asioissa. Toiveet ovat kyllä yleensä varsin suoraviivaisia.

  Tällaista systeemiä käytetään paljon täkäläisillä työpaikoilla. Työnantaja antaa koodin, jolla pääsee valitsemaan tuotevalikoimasta mieleisen lahjan. Näppärää ja fiksua, ja tarjonta on yleensä varsin lavea - jokaiselle löytyy jotakin.

  VastaaPoista
 4. Mieheni onnistui jälleen kerran täydellisesti lahjojen ostossa. Sain monenlaisia kuntoiluvälineitä mm. pilatespallot ja -renkaan, kahvakuulaoppaan, koiraneulekirjan (neulotaan koiria ei niille neuleita). Tänään käytiin vielä yhdessä hankkimassa pleikkakolmonen joulunjälkeislahjaksi, kälyllämme tutustuttiin siihen tarkemmin joulun aikaan ja ihastuimme, paljon monipuolisempi kuin kakkosversio :). Itse tykkään antaa lahjoja ja kyllä niitä on mukava saadakin. Miehelleni on niin helppo ostaa, sillä liki kaikki liikuntaan tai musiikkiin liittyvä kiinnostaa aina.

  VastaaPoista
 5. Lennu: On (lue: olisi) niin paljon järkevämpää ostaa kaikki lahjat (joulu- ja merkkipäiväsemmoiset) aina sitä mukaa, kun löytää jotakin todella saajalleen sopivaa. Itse oikein yllätyin, kun ostin ihanalle ystävälle 30-vuotislahjan jo Lontoon reissulta. Se (Armani Exchangen hopea/musta clutch) näytti niin mielettömän hyvältä, juuri hänelle sopivalta.
  Kiireellä hankitut ostokset on usein juuri sitä sälää, josta puuttuu se ajatus.

  Champagne: Aika DeLuxe -lahjoja! Mutta mieluummin niitä harvakseltaan, kuin vaikkapa rihkamaa kasapäin ja usein..

  Johanna: Niin tietysti, amerikastahan tämä idea on siis Suomeenkin rantautunut! Mutta ei yhtään hassumpi idea!!

  Pauska: Te olette kyllä niin ihanan harmoninen pari miehesi kanssa! Se mieletön arvostus ja keskinäinen kunnioitus paistaa aina kirjoituksistasi hienosti läpi! Tuo koiraneulekirja oli hauska, meni hetki pyöritellessä sanaa ja mitä se oikein tarkoittaa;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis, mieheni on kieltämättä aarre :)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.