Konsertissa

2.12.2011

Tervehdys ja jännittävää joulukuun alkua! Tämä blogin pito on mennyt näköjään täysin asupostauksien suuntaan, ja nekin nopealla aikataululla kasaan kyhätyiksi. Odotan jo hetkeä, että saan käyttää bloggaukseen aikaa ja uppoutua tekemään jotain vähän enemmän panostusta vaativaa juttua. Viimeiset viikot on olleet vaan niin täynnä kaikkea, että väkisinkin jostain on karsittava.

Melkein kadehtien seuraan, kuinka esimerkiksi suosikkibloggareihini kuuluva (kuten niin monen muunkin blogeja seuraavan suosikki) Chiara Ferragni kiertää bloginsa nimissä maailmaa ja jaksaa tehdä tasalaatuisia juttuja ihan jatkuvalla syötöllä. Mutta hänelle bloggaaminen on työtä ja hän saa siitä käsittääkseni mojovat korvaukset. Hänellä on jopa henkilökohtainen valokuvaaja kokoaikaisesti mukanaan varmistamassa blogin korkean profiilin jokaisen jutun osalta. Ja jokainen maailman muotitalo on hänen kintereillään halukkaana tekemään yhteistyötä hänen kanssaan. Ja jokainen maailman muotitalo lahjoo hänet ylenpalttisilla lahjuksilla siinä toivossa, että hän vilauttaisi niitä blogissaan. Uskomaton suoritus, joka kertoo blogien tämänhetkisestä asemasta bisneksen luojana. (Tuo kadehtiminen on liian negatiivisvoittoinen sana kuvaamaan minun suhtautumistani suosikkibloggariin, mutta toivottavasti saitte ajatuksesta kiinni..). Toisaalta, liiallinen kaupallisuus kyllä pilaa ainakin minun suhdetta blogiin, jota pidetään yllä vain taloudellisen hyödyn tavoittelun toivossa. Sellaisista blogeista häviää se aitous ja puolueettomuus, se vilpitön bloggaajan oma mieltymys bloggaamiinsa asioihin tai tuotteisiin.

Onneksi meitä ihan tavallisia, taloudellista hyötyä tavoittelemattomia bloggaajia on suurin osa. Tämä on vaan ihana harrastus, jota tehdään silloin kun siihen on aikaa ja mahdollisuuksia. Ja juuri sillä hetkellä, kun se itseä kiinnostaa. Ja kerrotaan vaan niistä asioista, joihin itse uskomme ja niistä tuotteista, jotka olemme itse havainneet hyviksi. 

No johan taas eksyttiin aiheesta.. 

Kävin nimittäin menneellä viikolla Club for Five -yhtyeen Rekiretki 2011 -joulukonsertissa, joka oli muuten ihanan elämyksellinen tapahtuma. Ja tarkoituksenani oli esitellä teille konserttiasu. Tässäpä tämä. Hame on Tallinnan löytö Monton -nimisestä liikkeestä (Viru-keskuksen toisesta kerroksesta). Kyseinen liike on minulle ihan uusi tuttavuus ja täytyy sanoa, että haluan mennä tutustumaan liikkeen tarjontaan vähän paremmalla ajalla. Tässä teillekin esimakua liikkeen nettisivujen muodossa. Mielenkiintoinen tuttavuus!

Otan muuten erittäin mielelläni vastaan postausehdotuksia! Tuoreet ideat on aina tervetulleita!
EDIT: Niin, ja saa kommentoida myös tuota bloggaajien mainosasiaa; muuttako ne teidän suhtautumista blogeihin? 


Hame: Monton (Tallinna)
Poolo: Marc´o Polo
Kello: Michale Kors
Rannerengas: Vintagea Lontoosta
Kengät: Äidin tuliainen Dubaista

16 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida kun olen itse viime aikoina làhes lakannut lukemasta muutamaa suomal. blogia,joista ennen pidin sen takia, ettà niillà on paljon ns. yhteistyòkumppaneita. Tuntuu, ettà ko.bloggaajien postauksista n. 80% on pelkkàà (piilo)markkinointia. Todella àrsyttàvàà. Onneksi tilalle on lòytynyt uusia "itsenàisià" blogeja, joissa ei jokaisen postauksen yhteydessa tarvitse miettià, ettà mitàkòhàn tàssà nyt yritetààn kaupata??

  T. Emma

  VastaaPoista
 2. Kiva, jouluinen asu. Sun päällä kaikki näyttää hyvältä :)

  Jos blogi on kiintoisa, niin ei haittaa jos siellä vaikka tuotteita vilahteleekin. Mutta mulle tuli taannoin yllätyksenä kirjablogisti, joka paljasti ettei voi julkaista mun kommenttia kirjasta (sisälsi kritiikkiä), kun kustantaja ei tykkäisi... Siihen loppui sen blogin seuraaminen.

  VastaaPoista
 3. Tuo kello, taas, se vainoaa mua. On se vaan hieno, nostaa yksinkertaisen, sinänsä kauniin ja tyylikkään hame-neule-yhdistelmän ihan uusiin sfääreihin.

  Mainoksista; ei minuakaan haittaa, mutta ei niistä iloakaan ole. Voin ymmärtää, että suosittu bloggari on tärkeä mielipidevaikuttaja, jota tuotteiden myyjät/valmistajat/mainostajat yrittävät lahjoa ja lahjovatkin minkä ehtivät. "Kirjoitathan tästä sitten kauniisti..." siis korruptiota. Luen mielummin tavallisia blogeja, joissa bloggari aidosti ja rehellisesti kirjoittaa mitä mieltä mistäkin on.

  VastaaPoista
 4. Sivumainokset eivät vielä häiritse, mutta isot, joskus vilkkuvatkin banderollit blogin yläosassa ovat vastenmielisiä. Aiemmin luin blogeja, joissa blokkaaja postaa tuotteista, joita on saanut ilmaiseksi, tai mainostaa joko omaa tai tutun yritystä. Mutta ne olivat niin kyllästyttäviä, että en ole sellaisia enää aikoihin lukenut. Kaunis asu, niin kuin sinulla aina.

  VastaaPoista
 5. Todella hyvän näköinen asu ja sukkien väri on osunut kohdalleen(;
  T:Härkä

  VastaaPoista
 6. Emma: Se todellakin syö blogin uskottavuutta. Minä en ainakaan halua blogeista mainoskanavaa vaan elämyksellisiä lukuhetkiä. Mainokset sinällään on blogeissa ihan jees ja mainostaminenkin kohtuullisessa määrin.

  Johanna: Uskomaton juttu! Ja tosiaan kohtuullisessa määrin mainostaminenkin on ihan jees, mutta tuon mainitsemani Blonde Saladin kohdalla se on ehkä mennyt jo liiallisuuksiin. Hänen esittelemänsä jutut ei ole enää hänen omia valintojaan vaan hän tuntuu esittelevän vaan eri muotihuoneiden tuotteita. Se on hänelle business, jota hän luultavimmin tekee yrityksen kautta. Oma lukuintokin on kärsinyt ja sen huomaa siitä, että en hönkäile enää hänen blogiinsa jokaisen jutun päivityksen yhteydessä..

  Preferita: Ehkä sun tätyy hommata se ("the") kello;) Just se aitous on minustakin se juttu, miksi jotain blogia ylipäänsä luen.

  Tuija: Just näin. Ei minuakaan mainosket sinällään oikeastaan häiritse blogissa. Mutta se ylenpalttinen epäaito mainostaminen ilmaisen mekon tai puseron korvaukseseta saa minutkin vaihtamaan blogia.. Onneksi tämä on vapaa maa, siis jopa tämä Blogistania.. Minä saan itse päättää mitä luen ja mitä en;)

  Härkä: Noniin. Mitäpä olet mieltä siitä, kaatuu Euro viikon kuluessa, kuten eräs taloustoimittaja uhosi?

  VastaaPoista
 7. Enpä usko(:
  T:Härkä

  VastaaPoista
 8. Olen täysin samoilla linjoilla kanssasi esim. juuri Chiaran blogin suhteen, en juurikaan jaksa sitä enää lukea, joskus harvoin saatan vilkaista kuvia. Tavarahan ei sinänsä ole sen huonompi on se sitten saatu tai itse ostettu mutta kyllä minusta siinä on eroa onko bloggaaja ollut niin kiinnostunut jostain tuotteesta että on sen itse ostanut vai käyttääkö sitä koska se on hänelle annettu. Eli itse ainakin suhtaudun erilailla juttuihin joissa näitä saatuja tuotteita on. Kuten tuolla aiemmin jo mainittiinkin niin on ikävää että monessa suomalaisessakin blogissa näitä manospostauksia on todella paljon. Ja ei, minä en ole kateellinen näistä ilmaisista tavaroista kuten yleensä kaikkien kritiittisesti suhtautuvien sanotaan olevan =)

  -T

  VastaaPoista
 9. Huikaisevan hyvännäköinen asu, kaikessa yksinkertaisuudessaan! Sellainen postaustoive, että ulkotakkeja olisi mukava joskus nähdä kuvina? Millaisia käytät pääsääntöisesti? Terv. SP

  VastaaPoista
 10. T: Minäkin tiedostin riskin, että joku voi halutessaan tulkita minunkin kirjoituksen kateudesta johtuvaksi. Miksi olla kateellinen jostain tavarasta?? Kateus on sitäpaitsi ihan liian negatiivinen olotila ja mieluummin kannustan kaikkia positiivisempiin ajatuksiin;)

  SP: Hyvä muistutus! Ulkotakeista pitääkin tehdä juttua. Ne olisi mukava kuvata ulkotiloissa ja niin ettei naapurit näe.. Ostin nimittäin tänä syksynä ihanan Michael Korsin kamelinruskean villakangastakin Lontoosta.. Mutta palataan siihen<3!

  VastaaPoista
 11. Minua mainokset eivät häiritse, vaikka olenkin lopettanut muutaman blogin lukemisen kokonaan kun ovat olleet täynnä pelkkää mainontaa. Jos noin jokainen merkintä kehuu jotain tuotetta ilman kritiikin häivää niin siinä vaiheessahan luen mainoksia, en pelkkiä blogin kirjoittajan mielipiteitä. Se häiritsee, samoin mainoksia täynnä olevat blogit. Eivät siis esim. sivupalkit minun elämääni haittaa ollenkaan.

  Asusi on ihana ja tuo hame ihanan pirteä :)

  VastaaPoista
 12. Dahlia: Blogien mainosten kautta olen löytänyt jopa monta hyvää uutta tuttavuutta, tuotteiden tarjoajaa siis;) Ne ei minuakaan häiritse. Hame on tosi kiva, ja sitä pidänkin lähinnä vapaa-aikana. Työkäyttöön se on liian arkinen.. Mukavaa viikonlopun jatkoa;)

  VastaaPoista
 13. Mie tykkkään blogeista joista välittyy aitous sekä mukaansa tempaava kirjoitustyyli.
  Aikaani en kuluta blogeihin jossa sisältö alkaa olemaan mainostamista. Taloudellista hyötyähän on turha kenenkään kiistää, kun on "myynyt" bloginsa mainostajalle:).
  Tavallaan osa meistä harrastaa piilomainontaa nimeämällä tuotteita ja vaatteita jne.

  VastaaPoista
 14. katsoin, että onpas kiva look! viehättävä hame... mutta MISTÄ sellaisen saa?! ja sitten luen, että se on Montonin hame :)) itse olen Tallinnasta :)
  -Kaia

  VastaaPoista
 15. Monton oli ihana liike! Harmi, että aikaa oli vain noin 10 min olla siellä. Seuraavalla kerralla sitten.. Mutta Sinullahan se taitaa olla ihan vieressä;)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.