Muutama juttu ja valokuva Lontoosta

6.11.2011

Olisi hienoa olla yhden käyntikerran perusteella Lontoon asiantuntija ja antaa valistuneita vinkkejä tulevia Lontoonkävijöitä varten. Kaupunkiin tutustumiseen käytin aikaa ehkä noin 20 tuntia, joten ei siinä ajassa juurikaan rakenneta mielikuvaa kummempaa käsitystä paikasta.

Lontoon tunnetuin ostoskatuhan on Oxford Street. Kävelin katua pitkin yhden kerran muutaman sata metriä. Kävimme jossain kahvilassa ja sen lisäksi poikkesimme Mark&Spencerillä ostamassa ison kasan miesten paitoja. Ne on muuten ihan huippuhienoja! Ne olivat hinnaltaan kutakuinkin Suomen tasoa, mutta tyyliltään jotain paljon enemmän. Niissä oli mm. kalvosinnapit jo valmiina. Minusta miesten pukeutumisessa Lontoon tarjonta on hurjan paljon edellä Suomen vastaavaa. Lontoo on minun mielikuvissani herrasmiehen pukeutumisen mekka.

Miesten pukeutumisen tarjontaan on jouduttu kiinnittämään huomiota ehkä sen tähden, että Lontoon City on yksi maailman tärkeimmistä rahoitus- ja vakuutustoiminnan keskuksista New Yorkin, Tokion ja Frankfurtin rinnalla. Sen alan ihmiset tunnetusti kiinnittävät pukeutumiseen enemmän huomiota kuin monen muun alan työntekijät. Kauppojen tarjonnasta sen huomasi. Myös Perusinsinööri (blogini uusi lukija) kommentoi samansuuntaisesti tätä Lontoon tarjontaa miesten kauluspaitojen osalta. Kiitos vaan miehisestä näkökulmasta! Toivottavasti kommentoit jatkossakin;)

Minusta Oxford Street oli lähinnä ahdistava paikka. (Sanoo hän, joka ei pysty käymään edes Stokkan hulluilla päivillä, koska ahdistuu siitä ihmismäärästä..) Siellä oli niin paljon ihmisiä, että eteenpäin liikkuminenkin oli hankalaa. Itse viihdyin lähinnä Regent Streetillä, joka oli Oxford Streetin poikkikatu. Sieltä löytyi kaikki ne liikkeet, joissa halusin käydä. Mm Michael Kors on avannut liikkensä juurikin Regent Streetille, kun saapui Lontooseen maaliskuussa 2011. Sieltä löytyi myös Massimo Dutti, Banana Republic, Tommy Hilfiger, Burberry ja lukematon määrä muita vastaavia liikkeitä.

Jotta tästä postauksesta ei tule liian massiivista, siirrytään kuviin. Arkistojen kätköistä löytyi vain 104 kuvaa, joten kamera oli reissun aikana pääsääntöisesti hotellilla.. On siinäkin bloggari..
Seuraavan kerran kun on pakko päästä vanhaan puhelinkoppiin (jota jotkut hajusta päätellen käyttävät toilettinaan), niin pistä edes jalat vähän nätimmin..

Ripley´s Believe or not. Talo täynnä ihmeellisyyksiä (wonders) Lontoon sydämessä West Endissä.

Banana Republicin pääsisäänkäynti, todellinen "ripley´s (a house full of wonders). BR:n liikkeet on joka puolella stailattu juuri samalla tavalla. Sisällä et erota, oletko jenkeissä vai Lontoossa.

Tässä Regent Streetillä olleen Applen myymälän asiakaskunta illalla hyvin myöhään. Muut erikoisliikkeet ammotti tyhjyyttään, mutta Applen myymälä oli täynnä ihmisiä. Saman ilmiön havaitsin myös viime syksynä Chicagossa. Se lietsoo sitä hypeä, mitä Apple on tietoisesti työstänyt jo vuosia. Kaava onnistuu, kun laittaa liikkeeseen kaikkien vapaasti käytössä olevan nettiyhteyden. Kokeilin yhtä konetta ja huomasin, kuinka vieressä istunut aasialainen poika päivitti omaa blogiaan. Näinköhän hän oli ostoaikeissa.. 


Burberry Outlet -myymälä noin 40 min matkan päässä keskustasta. Odotukset olivat korkealla tämän liikkeen osalta. Palataan aiheeseen..

Bongaa kuvasta Business Woman;)

4 kommenttia:

 1. Jompi kumpi ponnarinainen kasseineen :-D?

  VastaaPoista
 2. Olen käynyt Lontoossa noin 20 kertaa. Minäkään en välitä pääostoskadusta Oxfordista. Sitä vastoin Regent Street, pienet ostoskadut ja Bicester Village ovat mainioita shoppailupaikkoja.

  VastaaPoista
 3. Kolme kassia taitaa olla käsissäsi. Toisella ponnariladylla vain yksi kassi.

  Kivoja kuvia... Jään odottelemaan Burberry Outletin...postausta.

  -jaana-

  VastaaPoista
 4. M-K: Right! But left.

  Kaisa: Tuolla käyntikertamäärällä jo tietää, mistä puhuu! Kiitos vinkeistä!

  Jaana: Ihan oikein meni arvauksesi;) Se toinen ponnaripää (jolla on vähemmän kasseja) on systerini.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.