Aamiainen ja virtuaalikierros

13.11.2011

Viikonloppu on taas mennä hurahtanut, kun on pitänyt tulla ja mennä yhtäaikaa;) Voi kumpa joskus olisi sellainen viikonloppu, että kalenterista ei löytyisi yhtäkään merkintää.

No mutta. Lauantaiaamu oli jokatapauksessa ihanan rauhallinen ja pystyin paneutumaan herkullisen aamupalan laittoon. Kokeilinkin sen kunniaksi kananmunaleipää vähän uudella tavalla. Tasareunaiseen leipään leikataan keskelle aukko, johon lisätään pannulla kananmuna. 

Kokeilin kerran aikaisemminkin tätä vinkkiä, mutta silloin leipä ei ollut tasainen ja kananmuna pääsi karkuun ja levisi leivän alle.  Toinen hyvä keino epäonnistua, on pitää pannua liian kuumalla. Silloin saa mukavasti kaksivärisen leivän ja kananmunan;)
Isänpäivää vietimmekin itäisessä Suomessa ja isänpäivälounaan upouudessa Kylpylähotelli Holiday Club Saimaalla. On muuten mieletön kokonaisuus tuloillaan. Hotelli on avattu 1.11, mutta alueen rakennustyöt oli vielä aikalailla kesken, lähinnä loma-asuntojen osalta. Golf-kenttäkin avautuu alueelle parin vuoden kuluttua. 

Kamera ei tietenkään ollut mukana, mutta sen upeudesta kertonee jonkinverran se, että kyseessä on Pohjoismaiden suurin matkailuhanke. Investoinnit ovat olleet 100 miljoonan euron luokkaa ja kunhan alue on täysin valmis vuoteen 2020 mennessä, on siihen käytetty 200 miljoonaa euroa. 

Kylpylähotellin rakennuttaja ja omistaja on muuten Keskinäinen Työeläkeyhtiö Varma. Se ei ole suomalaisten veronmaksajien tulevien työeläkkeiden hoitajana ja varmistajana ollut tippaakaan huolissaan talouden epävarmoista ajoista, eikä myöskään siitä, etteikö venäläiset turistit nyt ja tulevaisuudessa kantaisi reppukaupalla rahaa Suomen matkailun edistämiseksi. Kukaan ei voi kieltää sitä, etteikö hanke olisi laskettu venäläisturistien varaan..

Käykää ihmeessä tutustumassa, jos liikutte siellä suunnalla! Tässä esimakua paikasta virtuaalikierroksen muodossa:Oikein mukavaa isänpäivän iltaa ja hyvää isänpäivää kaikille maailman isille!

Seuraa blogiani:

9 kommenttia:

 1. Onpas herkullisen näköinen leipä..nams. Minun viikonloppu on mennyt rentoillessa, blogissa söheltäessä,kiukutellessa jne.
  Että monenlaista.
  Teiilähän on ollut oikein luksusta!Wau.
  Pitääpä panna korvan taakse:) Hei muuten mun Pietarin matka saattaa toteutua ensi kesänä!
  Kivaa sunnuntai -iltaa sulle!
  ps. kävin ulkoiluttamassa Parajumpersia, Hyä oli.

  VastaaPoista
 2. Onpas hulppea kylpylähotelli. Juuri luin juttua, että Suomi alkaa käydä turhan vaatimattomaksi venäläisturisteille ja luksusta haetaan Ruotsista. Ehkä tämä vähäksi aikaa korjaa tilannetta. Kiva esittelyvideokin. Ja Saimaahan on todella kaunis. Nyt vain peukut pystyyn, että omistaja tekin varman sijoituksen :)

  Kiva leipa. Pitääpä kokeilla. Tuohonhan voisi muotoilla vaikka sydämen.

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi herkullisen näköinen aamiainen! Hauska tuo leipä, pitää joskus itsekin kokeilla tuota tekniikkaa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia samoin Lennu! Huomasinkin, että toppis oli jo käytössä;) Nyt sitten vaan opiskelemaan Pietarin nykytilaa ja ennenkaikkea sen suuuuurta historiaa!

  Johanna: Tämä osuu juuri siihen aukkoon! Luksusta isolla ällällä, koska sitä ne haluaa. Tosi hyvä idea tehdä vaikkapa piparimuotilla sydän keskelle. Tai tähti tai kukka, mikä vaan. Ei mulle tullut edes mieleen!!

  Hanilo: Kokeilut on aina kivoja! Ja heti sain Johannalta uuden idean, millä leivästä saa vieläkin näyttävämmän!

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo leipäidea, pittääpä kokkeilla, syön keitetyn luomukananmunan joka aamu, joskus voisi ottaa paistetun vaihtelun vuoksi.

  Meidän viikonloppu meni hyvien ystäviemme kaksipäiväisissä häissä, tämä päivä on mennyt ihan toipumiseen, kun tuli nukuttua aika vähäsen. Vihkiminen oli 11.11. illalla ja hääjuhla sitten sen jälkeen ja seuraavana päivänä he pitivät kotonaan vastaanottobrunssin, joka jatkui kahveilla (vein pari ihanaista kakkua tuliaisiksi), savusaunalla, illallisilla ja karaokella. Feresini sai muuten paljon kehuja ;-).

  Kiitos tuosta kylpylälinkistä. Sukuni asuu Lappeenrannassa, joten kylpylässä tulee taatusti käytyä useammankin kerran, jahka sen valmiiksi saavat.

  VastaaPoista
 6. Meillä paahtoleipään tehdään snapsilasilla reikä keskelle, johon sitten paistetaan kananmuna (kuten olet tehnyt kulmikkaana versiona). Ja meillä näitä munaleipiä kutsutaan yksisilmäisiksi egyptiläisiksi. En tiedä mistä nimi tulee, mutta näitä aika-ajoin mökillä tehdään. Liekö koskaan kotona tehtykään...
  Kiitos kivasta blogista!
  S

  VastaaPoista
 7. Pauska: Teillähän on ollut oikein mahtihäät;) Ja varmasti aika hieno juttu, että tämmöisiin juhliin ei tarvitse miettiä, mitä laittaisi päälleen - Feresi sopii juhlaan kuin juhlaan.
  Kyseisessä hotellissa oli eilen avajaiset ja sinne virtasi väkeä tuhansittain ja tuhansittain. Suurin osa uteliaista oli tietty suomalaisia ja tulleet varmasti siitä lähiseuduilta. Eli siis hotelli on jo auki ja kylpyläkin toimii jo ihan täysillä. Aika hulppean näköinen oli sekin puoli hotellia! Luistinrata (kristallikruunujen alla) oli vielä jäädyttämättä.

  S: No nythän tämä sai jo nimenkin;) Yksisilmäinen egyptiläinen kuvaa aika hyvin.. Kuvioita voi tosiaan tehdä vaikka millaisia, mutta pyöreänä mielleyhtymä tosiaan menee silmän suuntaan;)

  VastaaPoista
 8. Voi, miten hieno siitä näyttää tulevan! Toivottavasti hanke onnistuu, eikä pihistetä väärissä asioissa!

  VastaaPoista
 9. Hei Annu! Loisteliaisuutta ei tosiaan puutu tästä hankkeesta. Toivotaan tälle investoinnille pitkää ikää ja loisteliaisuutta myös taloudelliselle kannattavuudelle;)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.