Viikon 42 business - harmaata ja mustaa

17.10.2011

Kiitos mahdottoman paljon hyvistä ja fiksuista kommenteistanne, joita edellinen kirjoitukseni teissä herätti. En yksinkertaisesti voinut olla tarttumatta aiheeseen, joka on mietityttänyt itseäni jo pitkään. Tottakai on päivän selvää, että kaikista naisista (kuten ei myöskään kaikista miehistä) ole johtajiksi. Ei sitä kaikkien tarvitsekaan haluta. Ja kaikkia meitä siitä huolimatta tarvitaan yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseksi. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että naisia saadaan johtopaikoille, niin yrityksissä kuin julkisellakin puolella. Meissä naisissa on yksinkertaisesti niin hyviä ominaisuuksia, että sitä voimavaraa ei kannata jättää käyttämättä. 

En puolusta naiskiintiöajattelua, vaan puolustan sitä, että naiset valitaan tehtäviin nimenomaan heidän henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ja valmiuksiensa tähden. 

Voisin jatkaa tätä aihetta vaikka miten pitkään, niin paljon se kirvoittaisi heittämään juttua aiheen tiimoilta. Koitan kuitenkin olla provosoitumatta tämän enempää, jos suinkin kykenen.. 

Tänään ei ollut värikkään pukeutumisen päivä, kuten kuvasta näkyy. Ehkä tämä päivän asu kuvastaa fiilistä, joka kumpuaa jostain alitajunnasta. En tietoisesti pukeutunut tummaan, mutta nyt kun asiaa ajattelen, niin siihen voi hyvinkin olla syy.

Avauduin nimittäin jo aiheesta Lennun blogissa lauantaina, lähes "verekseltään". Aiheesta, joka myös kirvoittaisi keskustelemaan vaikka missä määrin. Satuin nimittäin olemaan lauantaina pitkällä juoksulenkillä ja näin matkan varrella jotain aivan hirvittävää. Junarata. Poliisit. Paloautot. Ja lopulta myös ruumisauto. Eikä se ollut onnettomuus. En todellakaan jäänyt paikalle ihmettelemään, vaan jatkoin matkaa, mieli tietysti totaalisen järkyttyneenä. Surullista. Niin mielettömän surullista!

Poolopaita: Marco Polo
Hame: H&M
Huivi: Stockmann (ei merkkihuivi)
Kengät: Geox

Seuraa blogiani:

7 kommenttia:

 1. Niin tulenarat aiheet saattaavat provosoida ja niistä voi provosoitua:D
  Onhan nuita aiheita mistä saisi hyviä keskustelua aikaan kuten esim. subjektiivinen päivähoito, julkinen terveydenhuolto vs. yksityinen. Listahan on loputon!

  Asu on jälleen +! Mullakin oli tänään hame töissä ja mun oranssit sukkikset keräsivät kehuja!Kuten hamekin, kyllä tuli niin simpsakka olo että!Onneksi on aika lämmin vielä:D
  Toivottavasti olet saanut etäisyyttä näkemästäsi. Noi on aina inhottavia juttuja...
  Siitä huolimatta oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 2. Kiva asu kuitenkin. Tuollaiset asiat pistävät kyllä miettimään. Kun olin 23-vuotias ja viimeisilläni raskaana niin naapurin mies oli ampunut itsensä autoonsa, olin ensimmäinen joka siitä aamuvarhaisella käveli koirien kanssa lenkille. Kyse oli vielä sellaisesta ihmisestä jonka tunsin.

  Jotkut provosoituvat aika hyvin ihan mistä vain naiseuteen tai äitiyteen liittyvästä, tuntuu välillä että omaa mielipidettä asioista ei lainkaan saisi olla. Mulla on silti aina...:D

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kirjoitat täällä myös "yhteiskunnallisista" aiheista! Se on yksi syy, miksi tätä seuraankin!

  Heitän sinulle kirjoitushaasteen/toiveen ;) Olen itse monesti miettinyt, miten naisen vartalotyyppi vaikuttaa työelämässä menestymiseen ja bisness-pukeutumiseen. Yleistäen voisi tietysti todeta, että sekä miehissä että naisissa hoikat ovat "yliedustettuna" menestyjissä, toisaalta tästähän on tutkimuksia, että ylemmissa tuloluokissa syödään terveellisemmin.

  Itse olen sporttinen ja hoikka ja pitkähkö, mutta muuhun runkoon nähdeen rintavahko, ja huomaan usein, että asu, joka jonkun mun päällä on täysin bisnes-kelpoinen, on minun ylläni liian porno työpaikalle! En siltikään halua karsia naisellisuutta tyystin, mutta noudatan kultaista sääntöä "vain yksi sähäkkä elementti" -per asu, eli ei vartalonmyötäistä neuletta JA lyhyehköä hametta JA korkokenkiä, vaan vain yksi näistä kerrallaan. Siltikin välillä tuntuu, että kroppa vie liikaa huomiota asiasta.

  Olisi kiva kuulla sinun ajatuksiasi tästä aiheesta, ellet ole siitä jo kirjoittanut! Sinun pukeutumisessasi ihailen sitä, ettet piilottele kauniita sääriäsi :)

  VastaaPoista
 4. Lennu: Niinhän se menee, että veroja korotetaan ja palveluita vähennetään. Yhä kasvavalla verorahalla saa joka vaalikausi reilusti vähemmän. Jopa julkisen terveydenhuollon toimesta kehotetaan veronmaksajia kääntymään yksityisen lääkärikeskuksen puoleen. Se vasta kallista on, kun ensin maksan veroina osuuteni terveydenhuollosta, jota en saa. Ja maksan vielä yksityiselle lääkärikeskukselle siitä palvelusta, jota minun veronmaksajana kuuluisi saada maksutta. Huh, kylläpä taas korventaa.. Onneksi sentään oranssit sukkahousut tuo pirteyttä syksyyn;)

  Champagne: Voi mikä järkyttävä kokemus! Huh. Olet ilmeisen hyvin selvinnyt siitä?

  Onneksi maailma on täynnä erilaisia mielipiteitä joka asiasta. Ja se on minusta oikeasti rikkaus. Tykkään ihan mahdottomasti keskustella ihmisten kanssa, jotka ei välttämättä ole samaa mieltä minun kanssa. Jos ne vaan osataan perustella. Mielipiteet on ihan turhanpäiväisiä, jos niitä ei kyetä perustelemaan. Niillä ei vaan ole mitään merkitystä.

  Madjaarienmailla: Kiitos haasteesta! Täytyy oikein miettiä, että mitäköhän mieltä asiasta olisi. En nimittäin ole koskaan pohtinut ulkonäköasiaa suhteessa menestymiseen. Ensimmäistä kertaa asia kävi mielessä, kun katsoin teeveessä pyörivää Kiinteistökuningatar Kaisa -ohjelmaa. (En tiedä, tunnetko tapausta sieltä Unkarista käsin..) Hän on päästä varpaisiin varsin räväkkä persoona tekohiuksineen ja -ripsineen eikä ainakaan perusta ulkoista olemustaan perinteisen business -lookin varaan. Silti hän on varsin menestynyt omassa työssään. Onko ulkonäöllä ja menestyksellä jokin yhteys? Ja millainen ulkonäkö ja menestys korreloi keskenään, vai korreilko ne ollenkaan? Täytyypä perehtyä.

  VastaaPoista
 5. Tuo olisikin mielenkiintoinen aihe ulkonäön ja menestyksen suhteesta keskenään.
  Mie olen ajattelen niin viitatessasi tähän kiinteistö -kuningattareseen, uskottavuus on kyllä koetuksella:) Jotenkin se keinotekoinen ulkonäkö paremminkin on luotaantyöntävä...Minusta menestykseen enenmmän vaikuttaa terve itsevarmuus,joka heijastuu käytöksestä kokonaisuutena.Mie olen niitä perinteisesti ajattelevia:D
  Jos tekisin bisnestä ja vastapuolena olisit sie tai tämä Kaisa,arvaas kumman kanssa tekisin kauppaa?
  :D

  VastaaPoista
 6. Kiinteistö-Kaisasta olen nähnyt kuvia... se riittää ;) Hän on varmasti valinnut tyylinsä tietoisesti.

  Mutta itse olen pohtinut pikemminkin sellaisia ominaisuuksia, joille ihminen ei voi (juuri) mitään. Pituudelle ja vartalotyypille varsinkaan ei todellakaan voi mitään, ja muistaakseni pitkätkin ovat "yliedustettuina" menestyjien joukossa. Toisaalta taas, itse työskentelen miesvaltaisella alalla, ja korkokengät jalassa olen paljon monia miehiä pidempi. Silloin pituus ei välttämättä olekaan hyvä juttu! (Jos siis vastassa on mies, joka kokee pitkän/vahvan/fiksun/mitä lie naisen uhaksi.) Ja tosiaan tuo mainitsemani "muodokkuus" - minun mielestäni se asettaa rajoituksia asuvalinnoille, ja se vain on hyväksyttävä.

  Joskus pelasin "silmälasit & nuttura" -tempun kanssa, mutta sekin kuulemma on tosi seksy tyyli ;)

  Tästä aiheesta voisi näköjään jatkaa vaikka kuinka...

  VastaaPoista
 7. Lennu: Kyllä luonnollisuus on valttia, ei voi mitään. Ja totta totisesti, uskottavuutta ei rakenneta pelkästään ulkoisen olemuksen varaan. Se ainoastaan tukee tai ei tue sitä varmuutta, mitä ihmisen sisuksista lähtee. Se on vähän niinkuin kakku ja sen kuorruke. Vaikka niissäkin muuten usein käy niin, että mitä kauniimpi päältä, sitä huonompi maku. Tämä ei kyllä onneksi päde ihmisiin;)

  Madjaarienmailla: Olet kyllä tosiaan miettinyt asiaa monelta kantilta. Minulla on muuten yksi oikein tosi hyvä tuttava, joka on marraskuun alussa menossa rintojen pienennysleikkaukseen juuri samaisesta syystä. Hän on valittanut asiaa aina ja yrittänyt peitellä isohkoja rintojaan jos jollain konstilla. (Minusta ne ei kyllä näytä isoilta ja vaatteetkin minusta istuu hänelle oikein nätisti, mutta minkäs teet, kun ne itseä vaivaa..) Jos luoja ei ole ollut hänelle omasta mielestään armollinen, niin minä tiedän monta ihmistä, jotka on sitä. Ei muuta kuin tohtoreita tapaamaan. Heti, kun hän tämän päätöksensä teki, hän ikäänkuin syntyi uudelleen. Uskomaton vaikutus jo pelkästään sillä päätöksellä, että asialle tehdään jotain.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.