Sukkahousuista, osa 2

19.10.2011

Toivottavasti tästä blogista ei muodostu mitään sukkahousublogia.. Tämä kirjoitus on toinen laatuaan kyseisistä hyödykkeistä, joten nopealla matematiikalla 2% tämän blogin jutuista liittyy niihin.  Sillä perusteella katson, että sukkahousublogi ei ole oikea termi kuvaamaan tätä blogia;)

Olette kyselleet sukkahousuista kohtuullisen paljon ja antaneet niistä kiitettävästi myös vinkkejä. Sukkahousut on myös yksi todella suosittu hakusana, millä tähän blogiin päädytään. On varmaankin siis aika vaihtaa niistä muutama sana kanssanne. Tai ainakin päivittää aikaisempaa kirjoitusta.

Kuten jossain yhteydessä jo kerroin, olen hakenut uutta suosikkia Sokoksen Icon -merkkisten sukkahousujen tilalle. Ne oli hinta-laatu-yhtälöllä mitattuna kaikkein parhaat, mitä markkinoilta löytyi. 

Sitten tapahtui se, mitä pelkäsin eli niitten myynti lopetettiin viime keväänä.

Teiltä saamieni vinkkien perusteella kokeilin Sokoksen omia House -merkkisiä sukkiksia ja niinhän siinä kävi, että lopulta löysin suosikkini. Nämä ei kuulkaas paljoa häviä Iconeille! Hameen kanssa sukkahousuilla on tietenkin tärkeä merkitys. Niitten täytyy näyttää ja tuntua laadukkailta. En ole koskaan tykännyt 20 denierin versioista ja olenkin käytön myötä todennut, että minulle sopivin vahvuus on 15 denieriä. Ne tietenkin menee hyvin helposti rikki, jo pienestä väärästä kosketuksesta, mutta eipä sen väliä.  Nämä Houset maksoi muistaakseni 4,95 eur ja pakkauksessa on kolmet sukkikset. Aika kohtuullinen hinta. Hinnalla on ainakin minulle todella tärkeä merkitys, koska niitä kuluu niin paljon. Panostan asuissa mieluummin muihin juttuihin kuin sukkahousuihin ja pidänkin niitä vain välttämättömänä hyödykkeenä.

Kokeilin myös Citymarketista jotain Impuls -merkkiä, mutta niitten laatu oli (voisko sanoa jopa että) surkea. Ensinnäkin ne oli liian lyhyet ja kaikenlisäksi liian leveät. Ne ikäänkuin pyöri päällä. Elastaania niissä ei juurikaan ollut.

Näissä House -merkkisissä versioissa on siis elastaania tarpeeksi, kudos on moitteetonta eikä pohjavahviketta ole. Kärkivahvike on ihan jees. Pohjavahvikkeista en tykkää, koska ne asettuu huonosti avokkaitten kanssa ja näkyy epäsiististi kengän yli.

Summa summarum. Minä olen lempparini löytänyt ja voin lämpimästi suositella niitä muillekin! Sokoksen kanssa voitaisiin sitten sopia, että näitten valmistusta tai myyntiä ei noin vaan lopeteta..

Mustissa paksuissa sukkiksissa minun lempparit on Wolfordin tekemät 50 denierin joko nämä kiiltäväpintaiset tai sitten mattapintaiset versiot. Edellisessä asussa oli päällä mattaversio. Wolfordit tunnetusti maksaa aika paljon, mutta ei senkään väliä, koska ne kestää todella pitkään, kun vaan pitää niistä huolta. Huuhtelu on tärkeää siloin tällöin eikä niitä saa laittaa pesukoneessa pesun jälken kuivausrumpuun. Elastaani ei nimittäin kestä sitä.

Näillä versioilla siis mennään ainakin nyt alkusyksy. Vai onko nyt enää mikään alkusyksy..

Seuraa blogiani:

26 kommenttia:

 1. Tämä postaus tuli kreivin aikaan! Juurikin mietin mistä saan laadukkaat paksut,mattapintaiset sukkikset pikkujoulumekkoon!! Kiitos!
  Ja olen aivan tosissani, että laitan paksummat sukkikset. Myyjänkin kanssa tulimme, että mekkoa pukee paremmin paksummat.
  Oletko kokeillut Pirkka sukkahousuja, ne- kään ei ole hassummat!

  VastaaPoista
 2. Sukkahousut eivät koskaan ole turha aihe, varsinkin tähän vuoden aikaan todella hyvä aihe, harmi vain että näistä vinkeistä ei ole minulle apua täällä päin.

  VastaaPoista
 3. Loistava blogi, varsinkin tämä postaus oli tosi hyvä! :)

  http://larakoo.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ah, tässä jälleen yksi hyvä syy olla kaihoamatta entistä elämää - ei sukkahousuja!

  Waldorf oli lempimerkkini. Napakka ja kesti yllättävän pitkään.

  En muuten yhtään ihmettelisi jos vaikka Icon ja House tulisivat samalta sukkahousutehtaalta.

  Ja sitä ihmettelen, miksi Princess Catherinen ihonvärisistä sukkahousuista on noussut niin suuri poru. Minusta on ihan päivän selvää, että hän ei asemassaan voi käyttää neovärisiä tai pitsein somistettuja sukkiksia, ja paljaat sääretkään eivät käy.

  VastaaPoista
 5. Lennu: Wolfordit on parhaat mitä rahalla saa;)

  Champagne: Sukkahousut on tosiaan pakollinen hyödyke, eikä ne ainakaan minulle edusta mitään itsetunnon tai naisellisuuden jatketta. Sen tähden en ole halukas panostamaan niihin rahallisesti mitään älyttömiä summia. Kulutus on kova.

  Laura K: Kiitos kaunis kommentistasi ja mukava kun poikkesit;)

  VastaaPoista
 6. Minä en varmasti ikinä ole pohtinut sukkahousuasiaa näin syvällisesti! Mutta tosiaan nyt kun ajattelee niin onhan niissä eroja, itse ostan yleensä H&M. Kappahl on minusta ne 5kpl pakkauksessa olevat aivan surkeita. Muista ei olekkaan sitten kokemuksia :)

  VastaaPoista
 7. Heippa,

  Loytyisiko mitaan vinkkia meille USAn asukkaille hyvista sukkiksista? :)

  VastaaPoista
 8. Dim-merkistä löytyy myös sukkahousuissa värivaihtoehtoja esim. oma suosikkini on chocolate (suklaa), kun mustaa en käytä. Ja muitakin ruskeansävyjä löytyy. Materiaali on kestävää ja löytyy eri vahvuuksia. Myös stay upit on hyviä, ne kun laittaa jalkaan, tuntee itsensä naiseksi. Harmi, että stay uppeja ei paksuna versiona ruskeana löydy. En taida käyttääkään ihonvärisiä paljoakaan.

  VastaaPoista
 9. Tanja: Sukkahousufilosofian melkein kandidaatti täällä humanisoi tätä(kin) asiaa;) Minusta kaikkien määrätyillä kriteereillä ansioitaan hankkivien naisten pitäisi saada verotuksessa sukkahousuvähennys..

  Anonyymi: En ole koskaan perehtynyt USA:n sukkahousutarjontaan. Kysyppä asiaa vaikkapa Katie´s castlen Katilta! Hän on juuri oikea henkilö vastaamaan tähän kysymykseen. Linkin hänen blogiinsa löydät tuosta oikealta reunalta (katiescastle.blogspot.com).

  Anonyymi: Merkki on minulle tuntematon.. Mukava kuulla käyttäjien suosikkeja, koska silloin niissä on varmasti jotain hyvää!

  VastaaPoista
 10. Kiitän minäkin sukkispostauksesta. Olen niin Wolford-fani, etten paljon muita ole vilkuillut. Mainitsemasi 50-denieriset sekä mustina että muinakin väreinä on mun ehdottomat suosikit. Mallin tummansininen (melkein musta) on todella kaunis, suosittelen. Näistä en lipsu ja maksan mielelläni laadusta. Olen suosinut Wolfordia myös ohuemmissa ihonvärisissä, mutta aion kokeilla vinkkaamiasi HOUSEn sukkiksia ihan mielenkiinnosta. Kiitos ihanasta blogista ja hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 11. Hei.
  Omassa työssäni olen käyttänyt hieman paksumpia sukkahousuja. Viimeksi ostoksilla käydessäni katsoin näistä House sukkahousuista materiaaliselosteen. Seloste oli aivan sama kuin käyttämässäni Norlynin sukkahousussa. Paketissa luki, että valmistettu SOK ketjulle.

  Tulee mieleen, että Suomessahan on yksi sukkahousutehdas. Onkohan nyt näin, että samaa tuotetta pakataan monella eri merkillä. En tiedä, mutta seuraavalla kerralla aion kokeilla Housea.

  Hyvää syksyn jatkoa.

  VastaaPoista
 12. Ania: Jos en käyttäisi sukkahousuja niin älyttömän paljon, niin varmasti suosisin juurikin Wolfordia myös ohuemmissa versioissa. Mutta kun siis tosiaan niitä kuluu monet per viikko.. Jos kulutuksesi yltyy, niin suosittelen ehdottomasti Housea, ja oikeastaan muutenkin;) Wolford on sukkahousujen aatelia. Kiva kun poikkesit, tulehan toistekkin<3

  Anonyymi: Erittäin valistunut veikkaus! Voisin kuvitella, että näitten alkuperämaa on jossain muualla kuin Suomessa, ihan hinnasta päätellen. Toisaalta, en ole perehtynyt, missä Norlynin sukkahousut nykyään tehdään.. Eli voi siis hyvinkin olla, että veikkauksesi osuu oikeaan. Mutta erittäin mielenkiintoinen havainto!! Olen oikeasti (sukkahousujen suurkuluttajana) yllättynyt Housen hinta-laatusuhteesta, joka on mielestäni erinomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivitin sitten minäkin sukkahousuvalikoimaani kaksilla Prisman House-sukkahousuilla, 40 denierin. Jalassa näyttävät ainakin mustana ohuemmilta kuin monet muut mustat sukkahousut. Näin muutaman päivän perusteella tuntuma näihin sukkahousuihin on positiivinen. Ihan mukavat pitää. Muitakin värejä kaipaisin kuin mustaa ja ihonväristä. Arkikäyttöön farkkujen/housujen alle silti ihan passelit. Hameenkin kanssa käy. Jos noita värillisiä sukkahousuja sitten muun merkkisenä. Yksien Wolfordin sukkahousujen hinnalla saa näitä n. 10 kpl. Siis meille sukkahousujen suurkuluttajille. Wolfordeihinkin olen satsannut peräti 8 kertaa. Kaikki eri mallia. Ihania käyttää ja istuvat kuin hansikas. Ja ehjiä kaikki edelleen.

   Toisessa House-pakkauksessa lukee Valmistusmaa: Italia. Kreppimäinen (karkeahko) tuntu. Johtuu varmaan siitä, että sisältää vain 3% lycraa. Ja vähäinen lycra vaikuttaa siihen että eivät ime niin ihoon kiinni eli tahtovat rypistyä taipeista. Ja vertasin Voguen sukkahousuihin (3 eri mallia). Lycraa 12, 10 ja 7%. Ihoa vasten ei tosin tunnu ollenkaan karkealta (ei kutise). Jalassa tuntuu lähinnä samalta kuin Amarin Active 40 sukkahousut. Nämä 40 denierin House-sukkahousut taidan ottaa Wfordien rinnalle ihan jokapäiväiseen käyttöön. Täytyy kokeilla myös 20 denierin versiota.

   Kiitos blogista. Mukava kuulla muidenkin sukkahousu aiheisia kommentteja.

   Poista
 13. Hei.

  Eilen kaupassa käydessäni täydensin sukkahousu varastoani.

  Ostin koeluontoisesti Houset.

  Kotona avasin paketin ja vertailin näitä Houseja aikaisemmin ostettuihin Norlyneihin.

  Tulos: Houset ovat aivan samanlaiset kuin Norlynit (Vahvikkeet, housuosa ja neuloksen tuntuma). Hintaero Housen hyväksi oli noin 1.5€. Yhden parin kohdalla hintaero ei ole niin merkittävä, mutta vuositasolla näistäkin kertyy jo jotain.

  Taisi vaihtua "suosikki" myös täällä.

  VastaaPoista
 14. Jos sukkahousut on tosiaan vain pakollinen hyödyke, niin House on loistava valinta nimenomaan hinta-laatu-suhteessa. Ne myös kestää yllättävän pitkään, näin muutaman kuukauden käytön perusteella.

  VastaaPoista
 15. Ostin eilen 3 paria House sukkahousuja ja ne olivat todella hienot ja istuivat täydellisesti! Minäkin siirryn näihin! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 16. Business Woman,miksi et kokeilisi laadukasta sukkanauhaliiviä ja aitoja nailon sukkia? niitäkin on vielä saatavilla. Mielestäni parhaat mahdolliset naisellisella naisella.

  VastaaPoista
 17. Laadukkaimmat sukkahousut löytää kun välttää kotimaisia merkkejä.

  VastaaPoista
 18. Täytyy sanoa, että sinulla on tosi upeat sääret. Kyllä tuommoisia kelpaa esitellä, sukkahousuillla tai ilman.

  VastaaPoista
 19. Hyvä naiset käyttäkää sukkiksia ne saa sääret näyttämään hyvälle, en ymmärrä naisia jotka vihaa sukkiksia ne on varmaan niitä halppis sukkisten ostajia!

  VastaaPoista
 20. Hyvät naiset kaiken parhaat mielestäni naisella sukkanauhaliivi ja aidot nailonit.

  VastaaPoista
 21. Odotan innolla LIDL:in talvisukkahousujen ilmestymistä sinne myyntipöydille, Sen ´Jolinesse´- merkkiset sukkikset ovat jo muutaman vuoden ajan olleet minulle se syksyn ´must´-ostos....Istuvat täydellisesti!Lisäetuna se ,että ovat puolta halvemmat kuin vastaavat kotimaiset.

  VastaaPoista
 22. Paksummista sukkahousuista parhaita on Wolfordin Neon 40 ja ohuemmista Wolfordin Satin Touch 20, kalliita mutta mukavat päällä ja kestää hyvin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kokeilehan sinäkin, elikä sukkanauhaliivi ja aidot nailonit. Löytyy esim calzessa, molemmat.

   Poista
 23. Luin tätä sinun blogia ja tämä postaus osui omaan tilanteseeni hyvin.

  Nykyisin House tuotemerkki on aika laaja. Yksi vaihtoehto voisi olla myös House festival shiny malli. En aikaisemmin ole sitä edes huomannut mutta viimeksi sukkahousuja ostaessa otin yhdet kokeiltavaksi. Hillitty ihonväri ja paksuus 15den.

  Suosittelen kokeilemaan. Hintakin siedettävä.

  Hyvää kesää.

  VastaaPoista
 24. Moi

  Eksyin jälleen tähän postaukseen ja mieleeni tuli kysyä, että voisitko tehdä sukkahousuista päivitetyn jutun. Sukkahousuista on aina mukava lukea ja saada itsellekin uusia vinkkejä.

  T: Sukkahousuja käyttävä nuori mies

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.