Syksyn saappaat

25.9.2011

Minun saapasvalinta tälle syksylle näyttää tältä. Nämä söpöt nahkaiset saappaat on Rizzosta ja merkiltään Billi Bi. Kyseessä on tanskalainen merkki ja minulle uusi tuttavuus.

Kauppojen valikoimaa katsoessa voisi luulla, että saapasvalinta on tänä syksynä poikkeuksellisen helppoa. Valikoima on niin runsas ja vierekkäin on toinen toistaan upeampia luomuksia. Vaan eipä ole. En ole mitenkään erityinen saapasjalkatyyppi, koska en yleensä löydä sopivia sitten millään. Yleensä 90% sulkeutuu pois, koska saappaitten varsi on liian leveä. Nämäkin joudun käyttämään suutarin kautta, jotta voin yhdistellä näitä söpöläisiä myös hameen kanssa. Billi Bi on käsittääkseni erikoistunut kaitaisten varsien saappaisiin ja hyvä niin. Toki kangasvarrellisia saappaita on tarjolla, mutta eihän ne vedä vertoja nahkaisille luomuksille.

Huomenna siis suutarille ja varresta sentti pois. Hintaa tulee lisää noin 50 euroa. Ainoa mukava asia on se, että näin tekemällä kannatan myös kotimaista käsityötä. 

Ei muuta kuin saappaat (tiski)pöydälle..

12 kommenttia:

 1. Kauniit saappaat! Minä olen jo vuosia käyttänyt juurikin Billi Bin kenkiä - niin saappaita kuin avokkaitakin, ja kaikkea siltä väliltä :) Kestosuosikkini jo muutaman talven ajan ovat olleet oheisen postauksen saappaat - edelleen olen melko varma, että kuljen noilla tulevankin saapaskauden... siis nämä: http://vaaleanpunainenhirsitalo.blogspot.com/2010/09/kun-aika-ei-vaan-riita.html

  Suosikkini myös juurikin siitä syystä, että niiden varsin on riittävän kapea - itselläni niinikään sama ongelma kuin sinulla. Sentään jostain päin olen hoikka ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniit saappaat ovat, hyvä hankinta!! Mulla on ollut joskus myös Billi Bitä, mutta päinvastaisella ongelmalla: varsi tuskin menee kiinni... Loafert ovat ihania jalassa.

  VastaaPoista
 3. Marja; Iiiihanat Billi Bi´t Sinulla! Kävin tsekkaamassa linkin.

  Marjukka; Toivottavasti nämä säilyy pitkään hyvänä, perussaappaat kun ovat. Täytyykin alkaa tarkkailla tätä merkkiä, joka on monelle tuttu mutta minulla uusi tuttavuus. Oli muuten hyvä saapasvalikoima todellakin, niinkuin omassa blogissasikin mainitsit!

  VastaaPoista
 4. Oletpa löytänyt kauniit saappaat :)

  VastaaPoista
 5. Talvisaappaita on kahdenlaisia, näyttösaappaita ja käyttösaappaita eli niitä joilla voi kävellä koko talven. Klassiset saappaasi vaikuttavat jälkimmäisiltä, ainakin kuvan perusteella hyvältä saapasvalinnalta. Jos nyt joku lukisi, niin vinkkinä, myös kotimaiset Aaltonen ja Janita tekevät hyviä käyttösaappaita.

  VastaaPoista
 6. Nirso; Vielä kun löytäisi uuden villakangastakin, niin kyllä kelpaisi;)

  Tuija; Opin viimeisimmästä Talouselämästä myös termit "slow fashion" ja "fast fashion" ja nämä lukeutunee ensimmäisiin eli käyttösaappaisiin. Mutta kyllä minulle kelpaa myös näyttösaappaat;)

  VastaaPoista
 7. Hyviä, laadukkaita kapea- ja leveävartisia saappait löytyy englantilaiselta Duolta. Niidenkin kanssa (kuten miltei kaikkien saappaiden ja kenkien, hintaan katsomatta) pääsee tukemaan suomalaista pienyrittäjyyttä; karheat kantalaput tarvitaan Suomen talviolosuhteisiin.

  VastaaPoista
 8. Tyylikkäät saappaat! Voitko suositella suutaria, joka tekee kavennustyössä hyvää jälkeä?

  t. Aino

  VastaaPoista
 9. Lumo; Tottakai, näin on! Aina kun taustalla on Suomessa toimiva yritys, me tuemme suomalaista yrittäjyyttä. Ja saappaita ostamalla me usein pääsemme tukemaan myös suomalaisia käsityöyrittäjiä eli suutareita.

  Aino; Sain Rizzon myymälästä suosituksen Kämpin ostoskeskuksen suutarista. He suosittelivat nimenomaan hyvän lopputuloksen tähden kyseistä paikkaa. Kuulin myös, että kyseinen suutari on lopettamassa toimintaansa lähiaikoina.. Mutta nahkakenkiä myyvät kauppiaat kyllä tietää yleensä suositella jotain hyvää. Kannattaa siis kysyä heiltä. Omani vein kotikaupunkini suutariin, ja odottelen vielä lopputulosta. Saan kengät ensi perjantaina ja sitten pääsen näkemään lopputuloksen. Ei auta kuin toivoa.. Nämä oli kohtuullisen arvokkaat kengät ja harmitus olisi suurta, jos kaikki ei mene hyvin..

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä! Varren kavennuttaminen avaakin ihan uusia mahdollisuuksia saapasostoksiin. Täytyykin katsoa, jos vielä ehtisin Kämppiin.

  t. Aino

  VastaaPoista
 11. Minäkin joudun etsimään varrellisia talvikenkiä aina pitkään koska varret ovat yleensä liian leveät.. on tosi vähän vaihtoehtoja sitten loppujenlopuksi, mutta onneksi löytyy kuitenkin joitakin kivoja.. Billi Bi:n kengät ostin viime talvena. Mustat kapeakorkoiset sirot hamekengät ja toiset Zio:sta Alenksanterinkadulta. Siellä on tosi ihania kenkiä. Varrelliset mudan väriset saappaat, leveämmällä korkealla korolla. Varsi ehkä liian leveä mutta en ole vielä käynyt kaventamassa koska käytän farkkujen kanssa enkä hameen.. Pitää katsastaa uudestaan kunhan menen Suomeen takaisin, täällähän ei saappaita tarvitse :)

  VastaaPoista
 12. Tizziaanassa myydään myös kapeavartisia saappaaita!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.