Lämmintä ylle ja väriä kynsiin

10.9.2011

Meillä asusteli kolmen viikon ajan kaksi englantilaista opettajaopiskelijaa, Hannah ja Helen. He olivat suorittamassa opintoihinsa kuuluvaa kansainvälistä harjoittelujaksoa opettajankoulutuslaitoksen yhteydessä olevassa normaalikoulussa eli norssissa. Yhteinen aikamme on nyt ohi ja tytöt on saateltu kotimatkalleen. 

Mutta. Arvaatteko mitä he vastasivat, kun kysyin, että mitäkö ajattelitte kertoa kotimaassanne Suomesta? Heille ei tullut ensimmäisenä mieleen kauniit maisemat tai mukavat ihmiset, eikä edes edistyksellinen koulutusjärjestelmämme. Vaan. He nostivat ensimmäisenä esiin meidän liikennevalosysteemimme jalankulkijan näkökulmasta. Heidän mielestään on todella vaarallista ylittää vilkasliikenteistä katua, vaikka liikennevalot näyttää vihreää. Nimittäin samaan aikaan tulee takaa oikealta autoja, joille liikennevalot näyttää myös vihreää. Ei todellakaan voi olla varma, että he huomaavat katua ylittävät jalankulkijat.

Olen jo ikuisuuden purnannut juuri tästä samaisesta ongelmasta, eikä ketään tunnu kiinnostavan. Kuinka monta pientä (tai vähän suurempaakin) uhria tarvitaan lisää, että tämä epäkohta voidaan lopullisesti poistaa Suomen maasta? Hyvä tytöt, että nostitte tämän minuakin riivanneen ongelman esiin! 


Mennään nyt kuitenkin vähän vähemmän verenpainetta nostattavaan asiaan. Nimittäin näihin ihaniin Benettonin villaneuleisiin.

Pari päivää sitten esittelin Teille päälle puettuna sinertävän pinkin, helminapeilla somistetun Benettonin villaneuleen. Se on vaan niin kertakaikkisen ihana, että oli ihan pakko käydä kurkkaamassa lisää kyseisiä neuleita. Ostin beigen normaalinapeilla olevan version ja kevyen vaaleanpunaisen helminapeilla somistetun vastaavan. Näillä ei pitäisi kylmän yllättää.

Ja sitten päivän huippuhetkeen. Kävin nimittäin tänään kynsistudiossa, jota pitää 11-vuotias neitokainen. Kyllä vaan. Hän loihtii mitä uskomattomampia kynsitaidenteoksia ja tässä nähtäväksenne minulle tehty taidonnäyte. Pohjalla on ihanaa pinkkiä kynsilakkaa ja päälle tehdyt kukkakoristeet hän teki vapaalla kädellä pienenpienellä pensselillä. Tuo limenvihreä koriste on muuten akryylimaalia. Eikö olekin ihanat!!

Nyt on sitten sana vapaa!
Mitä mieltä Te olette tuosta jalankulkijoiden liikennevalo-ongelmasta, vai onko se Teidän mielestänne ongelma?
Ja onko Teillä jo syksyn neuleet hankittuna ja mikä on Teidän suosikkimerkkinne?
Entäpä 11-vuotiaan kynsitaiteijan tyylinäyte, eikö olekin aika söpöt?

Seuraa blogiani:

11 kommenttia:

 1. Hienot kynnet! Vau!

  Neuleet on jo hankittu ja tällä kertaa saalis on melko klassista tyyliä kun yleensä olen haksahtanut kaikkiin erikoisiin viritelmiin;) Repeatin neuleihin satsasin tällä kertaa.

  Liikennevalot ovat kyllä tuossa suhteessa hieman vaaralliset, olen samaa mieltä. En tosin ole oikeastaan kiinnittänyt huomiota miten ne täällä toimivat, täytyykin tarkastella onko täällä sama ongelma!

  VastaaPoista
 2. Nuo neuleet näyttävät ihanilta, täytyypä minunkin katsastaa. Pari uutta neuletta olen hankkinut, mutta vielä kaipaan vaatehuoneeseen täydennystä neuleiden osalta.

  Upeat kynnet!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit kynnet ja ihania neuleita! Benetton osaa kyllä klassisen kauniin tyylin. Ja noihin valoihin. Voi kuule, veit näpytykset näppikseltäni, kun täällä virtuaalimaailmassa ei voi oikein sanoja suusta viedä. Tällä seudulla on erityisen varomatonta ajokulttuuria paljon, jossa ei jalankulkijoille ikinä anneta tietä. Ties kuinka monet kerrat on joku nuori kaahannut, kun olen ollut lasten kanssa ylittämässä tietä. Esikoisen ollessa pieni oli etenkin hurja tilanne, kun liukkaalla tuli kovaa joku kääntyvä ja eipä ollut kaukana ettei kaahannut rattaiden päälle, kun vihreillä ylitettiin katua. Tämä on todella epäkohta ja kauhulla odotan sitä päivää, kun jossain kolisee. Tämän seudun ajokulttuurin tuntien se on väistämätöntä eikä pelkkä sattuman mahdollisuus.

  VastaaPoista
 4. Neuleet ovat ihanat! Minä hankin syksyn työneuleet GAPilta - oli ihania turkooseja neuleita tullut syysmyyntiin!

  Kynnet ovat kauniit, wow, 11 vuotiaan taidonnäyte!

  VastaaPoista
 5. Champange; Me varmaankin saamme kollaasin noista Repeatin neuleista;) Ei se Bossin hankintakaan ollut hassumpi!

  Mari; Minä ainakin olen tykännyt näistä Benettonin neuleista aina. Toki villa asettaa materiaalina niiden huollolle omat haasteensa, mutta siitäkin huolimatta.. Käy ihmeessä katsomassa ja sovittamassa. Ja ihanan aurinkoista sunnuntaita<3!

  Vauhtimamma; Ajatteleppä sitä tai niitä päiviä, kun esikoisesi ja nuorempikin aikoinaan lähtevät koulutielle yksinään! Siinä saa äiti olla sydän syrjällään kun pieni koululainen luottaa huoletta vihreään valoon ja toivoo, ettei autoilija tekisi niin. Huh että, kun taas nousee verenpaine..

  TaruP; GAP on minulle merkkinä tuttu Atlantin takaa. Olen kantanut niitten huppareita kotiin eräänkin kappaleen vuosien varrella. Ne on ainakin ihania, neuleet on hieman vieraampia minulle. Mutta uskon, että ovat hyvännäköisiä, koska hupparitkin on! Tämä 11-v kynsitaiteilija on kyllä melkoinen virtuoosi ja tekee näitä töitään sydämellä. Hänellä on jo varsin kehittyneet jutut mitä tulee liiketoimintaan; hän miettii toimintansa mainostamista, mistä saisi asiakkaita, millaisia kynsilakkoja kannattaa ostaa, jotta toiminta olisi kannattava ym. Huikeaa! Maailma on ainakin tulevaisuudessa hyvissä käsissä, jos nykylapset ajattelee asioita kannattavuuden kautta!

  VastaaPoista
 6. Minulle tuo mainitsemasi liikennevalotilanne aiheuttaa vaaratilanteita jos ei nyt ihan päivittäin niin ainakin joka viikko. Työmatkani varrella on risteys, jossa talon nurkan takaa tulee aina hirveällä vauhdilla autoja, jotka eivät yhtään ajattele, että risteävän tien suojatiellä voisi olla jalankulkijoita. Siinä sitten saa arpoa uskaltaako astua suojatielle vai ei.

  VastaaPoista
 7. Täällä Lahdessa on erittäin paljon liikennevaloja just tuolla systeemillä, että vihreä palaa jalankulkijoille sekä kääntyville autoille. Työmatkallani näitä on kuudet melko vilkkaissa risteyksissä.Etenkin talviliukkailla on pelottava tunne lähteä ylittämään tietä vaikka itse vielä liikunkin vauhdikkaasti. Systeemi lähentelee sadismia sekä autoilijaa että jalankulkijan näkökulmasta. Siihen sitten vielä vauhtipyöräilijät sekaan niin on selviytymistaistelua.
  Neuleet konstailemattoman tyylikkäitä ja kynnet mykistävät.
  Terv. Himolukija

  VastaaPoista
 8. On totta tuo liikennevalo-juttu:( Minua ainakin raivostuuttaa vielä enemmän ettei ihmiset tajua niiden valojen olemassa oloa!!!Päin punaista vedetään täysillä piittaamatta kulkijoista, näitä on autoilijoissa sekä jalankulkijoissakin.
  Itse meinasin jäädä alle 2 v. sitten kun yksi törppö oli visiin värisokea!Arghhhh...
  Sitten miellyttävämpään mielipiteeseen:)
  Neuleesi ovat kauniita! Täällä oli kerran Benetton-myymälä, tykkäsin niiden vaatteista niin laadun kuin ulkonäönki puolesta.Teeppareita ostin "miljoonan".Niillä on ihan raikkaat värit.
  mieki päätin ruveta hienommaksi naiseksi ja alan kiinnittämään huomiota kynsiini:D Nythän mulla on sellaiset työmiehen kädet,jokta kaipaavat kohennusta:)

  VastaaPoista
 9. Taasaen kauheesti kirjaimia jäi pois tai väärinpäin:D
  Suonet anteeksi, kun kuulet selvityksen? Nukuin töiden jälkeen vaatimattomat 4 h ja silmät sikkuralla blogimaailmaan lukemaan mitä täällä on tänään:)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi; Mitäköhän meidän pitäisi tehdä, että näistä liikennevalo-turmanloukoista päästäisiin eroon? Siinä voisi olla aihetta vaikka yleisönosastonkirjoitukselle.. Tarttukaa ihmeessä!

  Anonyymi; Lahtihan on sen verran iso kaupunki, että keskustassa ja vähän kauempanakin on isoja ja vilkasliikenteisiä teitä, että hirvittää! Oliskohan täällä lukijakunnassa joku, joka voisi asiaan vaikuttaa? Minulla on ihan sellainen fiilis, että kaupungin liikenneinsinöörit ei käy "päiväkahvilla" täällä minun blogissani;) Täytyy alkaa miettiä kanavaa, missä tästä asiasta pääsisi valittamaan oikein kunnolla.

  Lennu; Minäkin olen muuten kerran joutunut Rovaniemellä auton töytäisemäksi juuri tämmöisessä tilanteessa. Siinä ei onneksi käynyt pahasti ja selvisin pelkillä mustelmilla. Traumat tosin jäivät pysyviksi. En halunnut asiaa tuoda tekstissä esiin, koska mun äiti varmaan kuolis kauhusta siihen paikkaan! Miljoona paitaa - aika paljon;) Työmiehen kädet - meinaan tikahtua nauruun, oikeasti. Sulla on vaan niin hyvät jutut!!

  VastaaPoista
 11. Mukava kuulla ettet itkenyt:) Kiitos että tykkäsit:)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.