Mikä ihmeen Ted Baker?

31.8.2011

Elokuun Stockmannin kanta-asiakaslehdessä oli kuvattuna beige poncho, jota tiirailin ja tiirailin (kuvastosta), kunnes lopulta menin paikan päälle katsomaan, että miltä se oikein näyttää livenä. Tältä kyseinen poncho näyttää Stockmannin nettisivuilla:

Ted Baker
Pitihän sitä tietenkin sovittaa ja voi että, poncho näytti päälläkin tosi kivalta. Jätin sen kuitenkin ostamatta. En nimittäin ollenkaan tullut katsoneeksi sen hintaa, edes lukemattomia kertoja kuvastoa tutkittuani. Koska en varsinaisesti tarvitse ponchoa (omistan niitä jo muutenkin ihan tarpeeksi), en yksinkertaisesti raaskinut maksaa tästä edes tarjoushintaa 140 euroa.

Jäin ihmettelemään, että miten se olikin niin mahdottoman kallis. En ollut viikko sitten koskaan kuullutkaan Ted Baker merkistä. Onko minulla mennyt jotain ohi, kun merkki ei sanonut minulle yhtikäs mitään. Kunnes bongasin Lennun blogista hänen mielihalujensa ylimmän ykkösen, Ted Baker´n lompakon. 

No johan nyt, miten sattuikaan. Ja sitten taas Kunnes. Olimme meillä asuvien enkkutyttöjen, Helenin ja Hannahin kanssa ruokapöydässä, ja keskustelut vei luonnollisesti päivän tapahtumiin. Helen kertoi hiukan hämmästyneensä, kun hänen uutta, söpöä lompakkoaan oli sinä päivänä tultu paikallisessa ruokakaupassa kehumaan hänelle. Tottahan minä pyysin häntä esittelemään sen minullekin (jos se todellakin on niin erityinen, että oikein puhutellaan) ja kas kummaa: sehän oli Ted Baker, joka hänen käsilaukustaan nousi. 

Ted on nyt näköjään päättänyt alkaa pyörittää minua edestä ja takaa, oikealta ja vasemmalta. Ja kieltämättä nousi kertaryminällä minunkin tietoisuuteen.

Helen oli ostanut lompakkonsa Englannista ja kertoi maksaneensa siitä 69 puntaa. Hän myös kertoi, että Ted Baker on Englannissa varsin suosittu trendimerkki. Wikipedia kertoo sen myös olevan englantilainen yritys, joka ei juurikaan panosta perinteiseen printtimainostamiseen, vaan perustaa suosionsa puskaradion kautta soiviin säveliin.

Tässä siis Helenin Ted Baker, rinnallaan minun Michael Korsin vastaava hyödyke.

Ted Baker

Ted Baker

Onko Ted Baker Teille tuttu merkki? Vai olenko minä vaan niin pihalla tästä asiasta? 
(Minä kun en juurikaan lue naistenlehtiä.)

12 kommenttia:

 1. Ted Baker on minullekin melko uusi juttu. Olen vasta tutustumassa merkkiin. Tosin täällä samantyyppisiä merkkejä on todella paljon joten jotkut vaan jäävät huomioimatta elleivät tule täällä blogimaailmassa vastaan.

  Kivan näköinen poncho ja lompsa merkiltä kuitenkin näyttää löytyvän:)

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis lompakko! Paljon jää minultakin merkkejä huomioimatta. Tämä oli yksi uusi tuttavuus. Aika paljon tulee ostettua ketjutuotteita ja merkeissä pysyttyä niissä samoissa vanhoissa hyviksi koetuissa. Välillä toki hankittua uusiakin tuttavuuksia. Mutta valitettavasti olen huomannut monissa näissä keskihintaluokan merkkituotteissa (en siis tarkoita luksusbrändejä, joista kokemusta ei ole), että laatu on heikentynyt eikä laatu enää eroa niin merkittävästi ketjutuotteista. Yleensä, kun ostaa kivan näköistä ja vähän arvokkaampaa, niin odottaa, että se kestäisi kauemmin. Usein ostan merkkituotteet ulkomailta paremman valikoiman ja netistä ostamismahdollisuuden takia, niin aina ei jaksa alkaa pitkän ajan päästä valittamaan, kun käyttöön nähden kuitenkin tuote on kulahtanut tai rikkoontunut ennen aikojaan. Anteeksi pitkähkö vuodatus :D . Mutta merkkituotteista puheenollen kaipaisinkin kokemuksia merkeistä, joista saa oikeasti vastinetta rahalle.

  VastaaPoista
 3. On tuttu merkki, vaikken itse omistakaan. Stockalla noita mm. myydään. Olen kanssa blogissani muutamaan otteeseen kirjoittanut Ted Bakerin laukuista... Ne on tyylikkäitä eikä ollenkaan liian kalliita.

  VastaaPoista
 4. Champagne; Merkkivalikoimaa on kyllä kieltämättä hurjasti. Ja aina yhtä arvoitus, mikä niistä päätyy kuluttajien suosioon. Ted Baker on ehkä vielä englannissa suositumpi kuin täällä pohjolassa. Tulevaisuus näyttää, kuinka täällä tartutaan sen tuotteisiin. Stockkalla ne näytti olevan aika näyttävästi esillä.

  Vauhtimamma; Se on juuri näin niinkuin sanoit. Erityisesti me, jotka emme tee tätä bloggailua vähäisimmässäkään määrin taloudellisen hyödyn tähden, voimme avoimesti ja rehellisesti jakaa kuluttajina kokemuksia eri tuotteista ja merkeistä. Tämä on paras, tai ainakin yksi parhaista kanavista siihen tarkoitukseen.

  BagMiss; Hei vaan Sinulle! Kävinkin tsekkaamassa blogistasi Ted Bakeria, joka oli siis minulle ihan uusi tuttavuus. Tulevaisuus näyttää, millaisen roolin merkki saa täällä meidän suomalaisten kuluttajien keskuudessa, vai jääkö se tähdenlennoksi. Merkkejä kun tulee ja menee niin mahdottomia määriä. Mukava kun poikkesit blogissani<3

  VastaaPoista
 5. Mä törmäsin Ted Bakeriin ekan kerran muutama vuosi sitten nettikauppa Asoksen valikoimissa! En tosin ole tullut hankkineeksi TB:tä, mutta lähellä on ollut ;)

  VastaaPoista
 6. Nyt on pakko mainostaa, että Rovaniemellä Ted Baker on ollut myynnissä useamman vuoden! Ja liikehän on Duetto:)

  VastaaPoista
 7. Minä ostin vasta Tevb Bakerilta mustan nahkalaukun ja persikansävyisen nahkalompakon ja olen kyllä valintaani todella tyytyväinen! Tuotteet on laadukkaasti tehty ja niissä on kivoja yksityiskohtia :) Blogistani löytyy myös kuvat näistä Laukut ja Ostoksia tunnisteiden alta.

  http://todellajossain.blogspot.com/

  VastaaPoista
 8. Hei vaan Tanja! Minäpä poikkean siellä oitis! Tosi tosi mukavaa tutustua! Lappi tekee minuun Aina vaikutuksen - olenhan itsekin pohjosen tyttöjä;)

  VastaaPoista
 9. Ted Bakerhan on chavien suosiossa oleva englantilainen merkki..Kyseessähän ei ole mikään oikea designer merkki vaan aikalainen kopio merkki joka yrittää aina lyöttäytyä varsinkin Englannissa maailmalla suosittuun Paul Smithin kylkeen, tosin huonolla menestyksellä. Tämän tyyppisten pörssiyhtiö merkkien business ideana on aina aukaista isolla rahalla myymälä A+ alueella ja sitä kautta saada mainetta ankkuroimalla myymäläänsä oikean designer merkin kylkeen jotta sais imettyä heiltä ns. mainetta. Merkillä tosin on naisten puolella ihan feminiinejä malleja mutta ainakin tuo Suomen hintataso on vedetty ihan kattoon verrattuna mitä tuo maksaa esim Englannissa. Englannissahan noiden myymälissä on aina alennusmyynnit päällä sesongista riippumatta mikä kertoo luonnollisesti merkin oikeasta suosiosta. Muutenkin Suomessa tuntuu siltä että meitä aina yritetään vetää nenästä tuomalla tuntemattomia merkkejä markkinoille nostamalla hintaa ja sitä kautta saada meihin ns. ylellisyyden tunnetta. Harmillisesti tuo temppu yleensä toimii meihin ;)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi; Ted Baker taitaa olla Sinulle hieman tutumpi merkki kuin minulle - kerrot niin asiantuntevaa tietoa! Niinhän se on, että meillä Suomessa monet merkit on huomattavasti kalliimpia, kuin niiden alkuperämaassa. Vaikkapa Bare Minerals -meikkisarja on hyvä esimerkki: USA:n myydyin meikkimerkki ei voi olla siellä kallista, koska sitä ostetaan massoittain. Suomessa sen hinta hipoo taivaita ja kyllä vaan: Siitä on onnistuttu tekemään täällä melkoinen brändi. Kuka ottaa parhaat katteet: maahantuoja vai jälleenmyyjä? En tiedä, mutta sen tiedän, että hyvin hän on siinä onnistunut!

  VastaaPoista
 11. Yleensä maahantuoja on se joka ottaa suurimmat katteet, ei kauppiailla ole varaa lähteä hintojen kanssa vapaasti taivaltamaan: Siinä saattaa käydä niin että kaupittelevat itsensä pihalle hinnoillaan kontra toiset kauppiaat. Teoriasi pitää jonkin verran paikkansa mutta tosiasia on se että kyllä EU:n ulkopuolelta tulevat tuotteet ovat luonnollisesti kalliimpia Euroopassa, rahtien ja tullien ja EU asetettujen direktiivien takia mutta EU:n alueelta tulevilta merkeiltä ei pitäisi olla hintaeroja ei juuri sen enempää kuin mitä paikallinen alv ero antaa myöten joka on noin 2 - 5%:n eroavaisuuden välillä. Itse asiassa esim. Ruotsissa ja Tanskassa alv on 25% Suomen 23%:n sijaan joka tässä tapauksessa pitäisi tarkoittaa että Suomessa hinta pitäisi olla halvimmillaan. Tosin Englannissa josta tämä kyseinen merkki on kotoisin on alv kanta 19% joka tarkoittaisi että Suomen hinnat olisivat noin 4%:a kalliimmat. Tosiasia kuitenkin on että Suomessa tuo kyseinen merkki maksaa noin 35 - 50% enemmän kuin Englannissa ja muissa EU:n maissa. On se aikamoista kun kyseisen merkin muvilaukusta pitäisi miltei 200€:a maksaa Suomessa. Eli totta tuo väittämäsi että maahantuoja tekee aikamoiset katteet myymällä ylihintaisia tuotteita!

  VastaaPoista
 12. Maailma kun on nykyään niin mahdottoman pieni paikka, että kenenkään yliampuvat katteet ei tietenkään ole hyväksi. Kuluttajat hankkii tuotteensa muualta perin helposti ja siinä jää suomalaisten kauppiaitten katteet saamatta. Olen muuten huomannut, että joitakin suomalaisia brändejä saa maailmalta huomattavasti edullisemmin kuin Suomesta. En taida kertoa tarkemmin, koska (osa varmasti arvaa ja koska) teitä lukijoita on niin paljon siellä ruudun toisella puolella.
  Niin. Yrityksen saamat vientituet (joita lienee myös muilla mailla tarjolla omille vientiyrityksilleen) sekä toisen maan alempi verotus takaavat edullisemmat kuluttajahinnat, joista me Suomessa vaan haaveilemme.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.