Vanhan mekon uusi elämä

12.7.2011

Mulla olis muutama vaatekappale, joita en millään raaski heittää menemään. Olen kohtuu vakuuttunut, että niitä restauroimalla saan ne näyttämään taas tähän aikaan sopivilta. Esimerkiksi musta, ihan mielettömän hyvää materiaalia oleva täyspitkä mekko (olisko puuvillaa ja elastaania) kaipaa jonkinlaista kasvojenkohotusta. En vielä tiedä minkälaista.

Tämä punainen mekko on ostettu toukokuussa 2007. Ostin sen työpaikan kesäjuhlia varten kotikaupunkini pienestä butiikista, jota ei enää ole. Se oli silloin vähän pidempi; ei maximekko, vaan sellainen hankalasti vääränmittainen. Vähän tuunaamalla se näyttää ihan kelvolliselta kesämekolta, vaikka parempaankin käyttöön.


Irrotin helman "salsaosan" ja kertakaikkiaan vaan leikkasin mekkoa lyhyemmäksi. Ompelin salsaosan paikalleen ja mekon uusi elämä sai alkunsa. 

Ihastuin aikoinaan tähän aavistuksen oranssinpunaiseen mekkoon noitten kivojen kivikoristeiden tähden ja tietenkin salsajuttu viehätti myös.  Kivikoristeet välkehtii kivasti ilta-auringossa ja tekee siitä aavistuksen juhlavan. Peruspuuvillakangas taas takaa sen, että mekko sopii myös arkikäyttöön. Itse ajattelin ottaa tämän ihan arkiseksi mekoksi, jonka yleisilmettä voi muuttaa vaikka vain kenkiä vaihtamalla. Juhlakengillä tämä mekko menee juhliin kuin juhliin!



Somistin mekkoa tällä kertaa ruskean värin kanssa. Nude olisi ollut kaikkein paras luonnollisesti. Krokokuvioiset Tapaksen kengät sopii hyvin nahkaisen ruskean rannelaukun kanssa. Rannelaukku on muuten mahdottoman kätevä apuväline, kun iltalaukku on liian juhlava tai muu laukku liian suuri. Suosittelen hankkimaan.

Siinäpä se. Nyt mekko vaihtuu mökkivaatetukseen siinä toivossa, että aurinko ei ampuisi niin lujaa kuin se vielä hetki sitten ampui. (Tämä "aurinko ampuu" on muuten 3-vuotiaan Lauripojan tapa ilmaista ukkoskeliä. Hauska!)



Seuraa blogiani:

3 kommenttia:

 1. Wau! Tästä stailauksesta tuli ihan Gok mieleen. Hyvää jälkeä tuli!

  VastaaPoista
 2. Ihana kokonaisuus, taas! Väreistä pitävänä tämä osuu kovasti juuri minun makuuni. Kesä on lyhyt joten kaunis kesähame on iso ilo, silloin harvoin kun Suomen sää sen sallii. Terveisiä mökiltä.

  VastaaPoista
 3. Vauhtimamma; Olen muuten Sinun vinkistä noteerannut kyseisen herran ja katsonut pari kertaa hänen stailausohjelmaa. Hän loihti jossain jaksossa parkatakista mielettömän huikean mekon. En vielä vertaa itseäni häneen, hän on ihan proo! Mutta kiitos kaunis;)

  Tuija; Terveisiä vaan sinne mökille! Et olekaan vähään aikaan bloggaillut.. Värikkäät kesämekot - ooohh, ihania!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.