Taitavat Kädet

26.7.2011

Kävin viikonloppuna pienessä Ruokolahden pitäjässä paikallisen taideyhdistyksen järjestämässä Taitavat Kädet -myyntinäyttelyssä. Paikalliset käsityön harrastajat ovat vuoden aikana tehneet omia käsitöitään ja niitä voi sitten tämän näyttelyn aikana ostaa omakseen.

Tässä taidon näytteitä kollaasin muodossa:


Minä ihastuin savitöihin ja ostin pari patsasta. Toinen (saunaeukko) on tarkoitettu ystäväperheen uuden kesämökin saunan "tupareihin" ja onkijapoika kaverille syntymäpäivälahjaksi. Hinta ei todellakaan ollut päätä huimaava! Näistä tämmöisistä pienistä paikallisista käsityönäyttelyistä saa useimmiten todella hienoa käsityötä hurjasti edullisemmin, kuin jälleenmyyjien niitä myydessä. Ihan ymmärrettävistä liiketoiminnallisista syistä.


Tässä vielä koskettava kuva Venäjältä, entisen Leningradin, nykyisen Pietarin alueelta vuodelta 1998 vain 5 kilometrin päässä Suomen rajalta. Tämä kosketti erityisesti siitä syystä, että olen lähdössä syyskuussa parin päivän reissulle kyseiselle alueelle.

3 kommenttia:

  1. Paikalliset käsityönäyttelyt ovat mahtavia, samoin kaikki käsityöpuodit jne missä saa ihailla paikallisia taitoja.

    VastaaPoista
  2. Hei Satu! Minäkin tykkään käydä ihastelemassa tavallisten harrastajien käsityönäyttelyitä. Voi kumpa itsekin osaisi olla taitava..

    VastaaPoista
  3. Voi, miten ihana paikka! Käsitöitä ei muuten ole mitenkään paha opetella. Kuvis numero mulla ollut seiska ja joskus kasi. Kynsien käsinmaalausta olen kuitenkin saanut vähän kärsivällisyydellä opeteltua. Ja käsityönumero ollut alimmillaan kutonen. Yrityksen ja erehdyksen kautta nykyisin saan jopa ompelukoneella melko hyvää jälkeä aikaan. Mutta aina ne käsityöt ei ole sitä kaikista rentouttavinta puuhaa. Vaan siinä kyllä välillä onnistuu hermonsa polttamaan ja tekisi mieli saumurilla viskata vesilintua :D .

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.