Kengät ALE - Laukku ei

4.7.2011

Jätin otsakkeesta huutomerkin pois. Jos jotakuta harmittaa huutomerkkien turhanpäiväinen viljely, niin silloin niistä juurikin kannattaa luopua. Minulle sillä ei ole juurikaan merkitystä, tarkoitus ei tietenkään ole huutaa. Muutenkin täällä Blogistaniassa (hauska paikka, jonka Unkarissa elelevä madjaarienmailla -niminen blogistanisti heitti kommenttiboxissa) on välillä haasteellista kirjoittaa sekä oikein että lähes puhekielellä. En tietenkään halua kirjoittaa täällä tyylipuhdasta suomen kieliopin mukaista juttua; se ei jotenkin vaan kuulu tähän maailmaan. Haluan kuitenkin kirjoittaa niin oikein, kuin se puhuttuna voi olla mahdollista. Täällä pitää kuulostaa siltä kuin tätä juttua puhuisi ääneen.  -Saitteko ideasta kiinni? Tämä siis erään kommentaattorin toiveesta. Erittäin aiheellinen huomautus.

No joo. Tarkoitus oli kirjoittaa siitä, että löysin alennusmyynneistä kengät. Olen ihan mahdottoman laiska käymään alennusmyynneissä, ja jos käynkin, en ikinä tee mitään suunnitelmaa. Luin jostain tabloid -lehdestä "asiantuntijoitten" ohjeita, kuinka alennusmyynneissä pitäisi toimia ja ehkäpä huonoin paras vinkki oli se, että kannattaa tehdä itselleen lista, mitä oikeasti tarvitsee. Lista on ainakin minulla uskomattoman lyhyt; en tarvitse yhtikäs mitään. Kaikki vaatteisiin ja kenkiin ym. liittyvä on turhanpäiväistä ja tarpeetonta. Ihan oikeasti. Siitäkin huolimatta ostin alennusmyynnistä kengät. Bongasin nämä ruskean parilla eri sävyllä kirjaillut kengät Mekka -liikkeestä. Nehän saattaisi sopia yhteen kohtuullisen uuden, samoilla ruskean eri sävyillä kirjaillun laukkuni kanssa. Laukku ei btw valitettavasti ollut alennusmyynnissä. Ja sekin on loppujen lopuksi ihan tarpeeton, koska en oikeasti olisi tarvinnut yhtäkään uutta laukkua.

Asia vaan ei ole niin yksinkertainen. 
 Kauluspaita: H&M
Hame: Banana Republic
Laukku: LV
Kengät: Mekka

12 kommenttia:

 1. Ostoslista alennusmyyntiin:) No joillakin se kai toimii mutta tosiaan jos oikeasti ei mitään tarvitse niin lista voi jäädä aika mitättömäksi. Mun mielestä alennusmyynnit on kivat just siksi että sieltä voi tehdä odottamattomia löytöjä;) Siis sellaisia mitä ei kai oikeasti tarvitse mutta tulee kuitenkin tarpeeseen, niinkuin uudet ihanat kengät.

  VastaaPoista
 2. Sain kiinni juonestasi koskien kirjoitusoppia että huutomerkkejä ja tietenkin alennusmyyntejä. Harva suomalainen tarvitsee juurikaan mitään perusasioita alennusmyynneistä. Itse kokisin ne lähinnä oivana paikkana metsästää jotain sellaista, mistä ei aktiivisesti ole osannut edes haaveilla mutta passiivisesti haave on ollut jossain takaraivolla...esim. juuri ne LV -laukkuun sopivat kengät. Valitettavasti itse kuulun siihen joukkoon, jolta valitettavan usein karkaa alennusmyynneissä mopo käsistä. Olenkin oppinut välttämään hullut päivät ja kaiken maailman kesä- ja tammialeet.
  Puserosi sininen on valtavan ihana väri kesällä, mutta talvella pyrin välttämään sitä. Niin, ja loppuun haluan huomauttaa että blogiasi on miellyttävää lukea kun teksti on jouhevaa ja puheen omaista eikä kieliopillisesti viilattua. Kommentissanikin olisi pilkuille ja yhdyssanoille enemmän käyttöä. Vapaalla ollaan tällä foorumilla. Parempi niin!!!!

  VastaaPoista
 3. Joo, nyt on paljon parempi, täydellinen. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon - laukku on hieno! Ruskea näyttää todella kauniilta vaalean sinisen vierellä, ja sopii se melkein kaikkiin muihinkin väreihin. Tuollainen laukku ei takuulla jää käyttämättä.

  Ymmärrän oikeinkirjoitusponttisi, ajattelen itse juuri samoin. Aina ei ole ihan helppoa kirjoittaa sujuvasti, luontevasti ja kuitenkin oikeakielisyys huomioiden.

  VastaaPoista
 5. Unelmalaukku! ;) Harmi että LV:llä ei ole koskaan alea...

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo sinun asusi jälleen kerran. Ja mie myös ymmärsin pointtisi koskien kirjoitustyyliä ja kieliopppisääntöjä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kivoja ostoksia. Olisi mukava, jos joskus asukuvissa olisi mukana yksityiskohtia kuten esim. nyt kengät tai joskus paidan kauniit yksityiskohdat jne.

  VastaaPoista
 8. Toi ebené-kuosi on paljon nätimpi kuin monogram. Hyvä ostos! : )

  VastaaPoista
 9. Lol, ei kait tässä kukaan ihan välttämättä "tarvisi" mitään uutta, mutta... Mä oon jopa vähän repsahdellut täällä Suomessakin. No kai sitä pitää johonkin sijoittaa tienaamiaan euroja :-))))! terkut Oulusta!

  VastaaPoista
 10. Champagne; Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi. Alennusmyyntien pitää toimia terapeuttisena juttuna ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin ostokset pitäisi voida vähentää verotuksessa, kansanterveydellisistä syistä;)

  Anonyymi; Aika jännä on tosiaan tämä sinisen väri. Kesäisin tekee mieli pukeutua siniseen, mutta kunhan syksy koittaa, tulee tilalle ihan toiset värit. Ja sininen jää odottelemaan uutta kevättä ja kesää tulevaksi.

  Anonyymi; Kiitos hyvästä huomiosta. (Huom. en laittanut tähänkään huutomerkkiä, vaikka ensin sen siihen asettelin;)

  Preferita; Taiteen lajihan tämä on ja jollain omituisella tavalla kuvittelen kehittyväni myös kirjoittajana. Sinulla on muuten kynä hienosti hallussa ja melkein kuulen puhetapasi kirjoituksen takaa!

  Elbu; Jos LV järjestää jonkinsortin aletapahtuman, niin luvassa on telttayö Espan puistossa ja teltta pystyyn 32 tuntia ennen ovien avaamista. Näin se menee! Ja terveisiä!

  Ilona; Kiitos sitä samaa. Tervetuloa Sinullekin töihin roi-loman jälkeen!

  Anonyymi; Erittäin hyvä huomio! Järjestyy kyllä. Sitä kun vaan kirjoittaa ja tekee tätä blogia sen kummemmin miettimättä, jää tämmöinen hyvä ja lukijan kannalta tärkeä pointti huomioimatta. Parhaat kehitysideat tulee nimenomaan teidän kommenttien kautta! Teille tätä tehdään!

  Marjukka; Kyllä, ehdottomasti tämä kuosi on parempi ja pitkäikäisempi. Jälkimarkkinatkin muuten toimii hyvin arvolaukkujen kanssa, kunhan niitä kohtelee hellävaroen.

  M-K; Suomen kansantalous oikeasti tarvitsee Todella kuluttajia! Ja jos raha tulee jenkkilästä, niin aina vaan paranee. Eli anna palaa! Se on hyvinvointia yhteiskunnalle. Kiitos terkuista!

  VastaaPoista
 11. Hei BW. Minun pitää ihan kiittää sinua tästä postauksesta. Oli hienoa ja rohkeaa, kun kirjoitit että ”en todellakaan tarvitse uutta laukkua”. Yleensä blogit ja muotikirjoittelu ovat päinvastoin täynnä osta-osta-pakko-saada... Välillä minusta tuntuu ihan pahalta lukea milloin mikäkin on ”must-have”, kun kuitenkin puhutaan jostakin laukusta (eikä esimerkiksi juomavedestä tai lääkkeistä). Eri asia on, jos tekee mieli uutta laukkua siksi, että se tuottaa iloa ja sitä haluaa käyttää. Mutta ketä siinä pettää, jos väittää ”tarvitsevansa” ehdottomasti, kun kaappi on jo ennestään täynnä…

  VastaaPoista
 12. Tervehdys Preferita! Olen funtsinut asian niin, että täällä Blogistanian valtakunnassa pätee ihan omat lakinsa, perustuslaista lähtien. Rikokset ja niitten rangaistuksetkin elää täällä omaa elmäänsä. Se, mikä pätee oikeassa elämässä, on täällä virtuaalimaailmassa täydellisen toissijaista. Niin kauan kuin tämä Blogistanian elämä ei ole yhtäkuin oikea elämä reaalimaailmassa, niin asiat on hyvällä tolalla. Mutta jos tämä feikkielämä alkaa olla osa oikeaa elämää, tai jopa täysin sitä, niin silloin lienee syytä tarkastella asiaa hieman syvällisemmin. Ja olla jopa huolissaan. Täällä voi (ja melkein pitää) himoita niitä käärmenahkalaukkuja ja kokovartalorusketusraitoja, kunhan ne ei hallitse vaikkapa ruokapöytäkeskusteluja ´in the real life´. Milloin on muuten Blogistanian liputuspäivä ja miten se toteutetaan;)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.