Hiuskoristeita kuninkaalliseen tyyliin

17.7.2011

Nyt kun suurin kohu viimeaikaisista kuninkaallisista häistä on joko alkamassa tai päättymässä, niin minäkin voisin sotkea lusikkani niitten analysoinnin soppaan. (Miten minulla on sellainen tunne, että suuria skandaaleita on vielä luvassa ainakin Monacon suunnalta..) Tottakai kuninkaallisten prinsessojen ja kuningatarten sun muitten herttuattarien pukuloisto on ollut näissä häissä sitä todellista loistoa, jota vain kuninkaalliset kykenee tarjoilemaan. Siihen ei kykene tavallinen kansa jo siitä yksinkertaisesta syystä, että pukujen somisteena käytettävät tiarat ja käädyt on vaan niin upeita.

Aivan erityistä huomiota olen kiinnittänyt häitten vieraiden hiuskoristeisiin. Erityisesti Ruotsin prinsessa Madeleinen Monacossa illallisasun somisteena käyttämä sulkakoriste oli aivan erityinen. Jos sulkakoriste päätyy Madeleinen hiuksiin, sen täytyy olla "viimeistä huutoa". Jollain tapaa ne on alkaneet siis viehättää, vaikka ensin hiukan hämmästelin niitä. Ajattelin, että noita härpäkkeitä ei voi kyllä tavallinen, punaisella verellä varustettu kuolevainen pukea päähänsä.


Keräsin pari kuvakollaasia näyttävistä hiuskoristeista, joissa on käytetty sulkia pääelementtinä. Yläkuvassa on pari kuninkaallista; Ruotsin Madeleine ja Saudi-Arabian prinsessa Amira al-Taweel. Alakuvassa on pelkästään Englannin Kate Middleton siskonsa Pippa Middletonin kanssa. Siinä saarivaltiossa ollaan aina osattu käyttää näyttäviä hiuskoristeita ja nyt niitä on alkanut seurata muutkin.

Itse olen rohjennut laittaa päähäni vasta kukkakoristeita, joita ei voi näyttäviksi sanoa kyllä mitenkään. Mieli tekisi kokeilla jotain systeemiä päähän, kunhan asu sen kanssa on hyvin hyvin yksinkertainen. 

Mitä mieltä te, arvoisat lukijat olette? Voiko näitä näyttäviä sulkakoristeita käyttää tavallinen punaverinen kansa? Vai onko nämä vain kuninkaallisten yksinoikeus? Rohkenisitteko laittaa jotain noissa kuvissa olevan kaltaista vaikkapa kesähäihin, siis vieraana?

Seuraa blogiani:

5 kommenttia:

 1. Jos kantaja on täysin sinut koristeensa kanssa, niin miksei. Itse en osaisi käyttää noita. Sen sijaan omaan tyyliin sopii paremmin mainitsemasi kukat. Sulkia olen kyllä koruissa käyttänyt. Joskus olen pitänyt hyvinkin inkkarihenkisiä koruja, jotka tuntuu olevan nyt syksyn juttu taas.

  VastaaPoista
 2. Rohkeasti vain tuollaisia päähän, jos sopivat muuten asuun ja tilaisuuteen. Suomalaiset ovat muutenkin niin arkoja pukeutujia, eikä massasta haluta erottautua. Eli lisää rohkeutta ja kokeilunhalua tarvittaisiin. :)

  VastaaPoista
 3. Olisi tosi hauska käyttää niitä, jos vaan olisi tilaisuuksia... Madeleine on upean näköinen koristeessaan.

  Mä en myöskään ole kovin luottavainen Monacon ruhtinasparin suhteen. Charlene oli koko hääjuhlansa ajan kuin nurkkaan ahdistettu arka pupu. Saapa nähdä, mitä saamme lähituleivaisuudessa lukea.

  VastaaPoista
 4. Kate Middleton ei ole täällä kovin seurattu henkilö. Enkä ole hänen kuviaan juuri bongannut ranskalaisistakaan lehdistä. Täällä Hollannissa seurataan muotia lähinnä tuolta Ranskan suunnalta.

  Luulen myöskin että jos jotakin skandaalia pukkaa niin se tulee juuri tuolta saarivaltiosta eikä suinkaan Monacosta jonka ruhtinaspari aloitti pari päivää sitten sen oikean salassa pidetyn häämatkansa:) Ensinhän he hoitivat sen olympiakomitean sekä samaan aikaan morsiamen ystäville järjestetyn hääjuhlan pois alta jota englannin lehdistö luuli häämatkaksi:D Mutta seurataan...

  Hiuskoristeita en oo nähnyt pitkiin aikoihin ja olisi jotenkin virkistävää jos niitä käytettäisiin enemmän. Hattuja täällä kyllä näkyy usein esim. häissä ja itsekin olen niille lämmennyt.

  VastaaPoista
 5. Vauhtimamma; Pienet kukat me ollaan jo kelpuutettu, mutta harkitse nyt kuitenkin vielä niitä näyttäviä sulkia! Sinä taitavana käsityöihmisenä saisit taatusti itsekin aikaan jonkun sopivasti näyttävän, ei mitään yybersuurta.

  Ilonasi; Voi kun olisikin rohkeutta! Uskon että se rohkeus löytyy, jos olisi sellainen kohtuullisen maltillisen kokoinen hiusjuttu ja yksinkertainen asu.

  Marjukka; Tuo Madeleinen hiuskoriste oli se, mikä minutkin havahdutti näihin juttuihin! Madeleinehan ei peesaa muita, vaan luo itse trendejä.

  Champagne; Ihan mielettömän mukavaa tietää, miten näistä asioista ajatellaan muualla maailmassa! Toivotaan pitkää ikää Monacon onnelle! Ja odotellaan skandaaleita muista kuningashuoneista. Ruotsikin on aika "rähähdysherkässä" tilassa, mutta että Englannista?? Onhan siellä tietysti monta nuorta, jotka voi niitä tehtailla..

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.