Amerikan tuliaisia!

14.6.2011

Sain tänään hyvin rakkaan vieraan USA:sta. Hän on työmatkalla täällä Suomessa, mutta poikkeaa aina reissullaan tapaamassa myös minua. Ja ihan mahtavaa; viikonloppuna myös äitini ja toivottavasti siskonikin tulevat tänne meille ja saadaan viettää aikaa vanhan ydinperheen kesken, pitkästä pitkästä aikaa. Vain Isä puuttuu joukosta, mutta eiköhän hänkin ole tässä hyvin lähellä, vain jossain "toisessa huoneessa".

Ennen Suomeen tuloa soittelimme ja hän tiedusteli, tarviiko tuoda jotain tiettyä juttua tuliaisina. Mitäpä tykkäisit, jos toisin krilliöljyä? Anteeksi mitä? Se on rapakon takana huomattavasti edullisempaa ja ainakin sen väitetään olevan tavallista kalaöljyä parempaa ainetta. No, tuoppas sellaista vaikka 3 purkkia.

Koska suku sattuu olemaan kovin kolesterolirikasta väkeä, eikä sydänsairaudetkaan ole jättäneet sukuamme rauhaan, olen käyttänyt luontaistuotteena Omega 3-tuotteita jo pitkään. Siispä lienee syytä perehtyä tarkemmin krilliöljyn uutuuttaan hohtavaan ideologiaan.

Krilliöljy on uutettu antarktisesta krillistä (Euphasia Superba), joka elää Antarktista ympäröivillä kylmillä ja puhtailla syvänmeren alueilla. Krilli sijaitsee ravintoketjun pohjalla ja elää vain noin kaksi vuotta, mikä tekee raskasmetallien ja ympäristömyrkkyjen imeytymisestä vähäistä. Tästä syystä krilliöljy on varsin puhdas ja turvallinen tuote.
Krilli muistuttaa pieniä katkarapuja, mutta kasvaa vain 5 cm pituiseksi. Vaikka ne ovatkin pieniä, ovat ne luultavasti antarktisen ekosysteemin tärkein eliölaji – ne ovat valaiden, pingviinien, mustekalojen, hylkeiden, merilintujen ja kalojen ravintoa. Krillieliöt muodostavat suurimman olemassa olevan merellisen biomassan, ja niiden pyynti on tarkkaan säännösteltyä ja valvottua. Tästä syystä krillinpyydystyskiintiöt eivät ole uhaksi muille eliölajeille – varsinainen pyyntiosuus on vain 1 % näistä kiintiöistä.
Krilliöljy on varsin omega-3-pitoista ja se sisältää myös tärkeitä EPA- ja DHA-rasvahappoja. Krilliöljy sisältää samalla suojan astaksantiini-antioksidantin muodossa, mikä on tärkeässä asemassa öljyn säilymisessä kapseloimisen jälkeen. Astaksantiini on yksi vahvimmista luontaisista antioksidanteista ja se tukee vastustuskykyä. Krilli sisältää lisäksi ainutlaatuisia fosfolipidejä, joita tarvitaan terveiden soluseinämien muodostumiseen.
Krillin on osoitettu optimoivan aivotoimintoja ja olevan tehokasta masennusta vastaan, ja tutkimukset osoittavat sen positiivisia vaikutuksia nivelissä sekä sydän- ja verisuonijärjestelmässä. 
Ei siis ollenkaan hullumpi tuliainen. Omat nykyiset Omega 3 -tabletit on aika suurikokoisia ja niitten nieleminen ei ole mitenkään mieluisaa puuhaa. Alla kuvia kokoerosta. Tämä pieni formaatti näissä tuliaistabuissa vaikuttaa aika hyvältä vaihtelulta. Samoin maku omissa Omegoissa on jotain aivan hirveää, varsinkin, jos ne sattuu sulamaan elimistössä vaikkapa kuuman puuron kanssa aamuisin. Ainakin tuoteselosteen mukaan näissä Amerikan tabuissa ei ole sitä tyypillistä jälkimakua. Samoin haju on ihan ookoo, kun vertaa nykyiseen Omega-purkkiin.

Otetaampa kokeiluun ja ollaan hurskaassa uskossa, että kolesteroli ei tartu verisuonten seinämiin ja ettei tyttö myöskään masennu;)

Ai niin. Kyllä tuliaiskassissa oli vähän "naisellisempiakin" juttuja, vai mitä sanotte kiiltopunaisesta Michael Kors -lompakosta tai parista superihanasta krokokuvioisesta käsilaukusta.. Niistä myöhemmin.


Punaiset pillerit on krilliöljyä ja keltaiset on Elivon Omega 3. Kokoero on nieltäessä aika huima.

Seuraa blogiani:

3 kommenttia:

 1. Minä olen myös syönyt omegoita tosi pitkään. Ja sen kyllä huomaa olossa, jos unohtaa omegat pieneksi hetkeksi. Muisti alkaa takkuilla ja väsyttää tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. Lompakko ja laukku kuulostavat todella hyvältä, eli jään odottamaan kuvia niistä. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Vauhtimamma; tsekkaahan seuraavaa omega-annosta hankkiessa myös nämä krilliöljystä tehdyt vaihtoehdot!

  Ilona; Kiitos kiitos ja kyllä lompakko ja laukut on tuloillaan tänne kovaa kyytiä;)

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.