Olisikohan hänestä tyyli-ikoniksi?

7.5.2011

Bongasin Seiska -lehdestä (jonka löysin työpaikan kahvihuoneesta) artikkelin viime viikonlopun Englannin spektaakkelihäistä. Mielenkiintoisinta artikkelissa oli naispuolisten häävieraitten asujen arviointi kouluarvosanoin nelosesta kymppiin. Aika moni varmaankin luki jutun, koska oletan, että Seiska on kohtuullisen luettu, tai ainakin katseltu aikakauslehti.

Itse en bongannut nettilehtiä selatessani heti häitten jälkeen vieraitten joukosta tätä todellista kaunotarta, Saudi-Arabian prinsessa Amira al-Taweel´a. Kunnes Seiska arvioi hänen asunsa täyden kympin arvoiseksi. Ja hän oli ainoa, joka sen arvioinnin sai. Nyt olen Seiskan kanssa täydellisen samaa mieltä!

Prinsessa Amira al-Taweel ei itse ole kuninkaallista alkuperää, vaan on naimisissa Saudi-Arabian prinssi Al-Waleed bin Talal -nimisen businessmiehen kanssa. Kyseinen prinssi on muuten Forbes -lehden (joka siis vuosittain listaa maailman rikkaimmat ihmiset) mukaan 26. rikkain mies tällä asuttallamme telluksella. Ja tietysti Saudi-Arabian rikkain. Hänen omaisuutensa on Forbesin mukaan 19,6 biljoonaa USD. Lukuhan on niin iso, että sitä ei oikein voi edes ymmärtää.. Mutta anyhow, rouvalla on taatusti varaa ostaa maailman muotihuoneista juurikin mieleisensä vaatteet ja ehkäpä juuri tuo varallisuuden huima määrä toi oikeuden kuningashuoneen hääkutsuun, mene ja tiedä. Toivottavasti näemme hänet myös kesällä prinssi Albertin häissä Monacossa! Prinsessan Ameerahin (jolla nimellä häntä Wikipedian mukaan kutsutaan) pukeutumistyyli on kieltämättä huikaisevan hieno!


Ylläolevassa kuvassa näkyvä beige mekko on muuten Victoria Beckhamin suunnittelemasta mallistosta. 


Sininen sifonkipaita rusettikauluksella; Cool!


Googletin tietoja tästä kaunottaresta, koska en muista törmänneeni häntä koskeviin lehtijuttuihin aikaisemmin, ja löysinkin aika paljon materiaalia. Maailmalla hänestä liikkuneet uutiset luonnollisesti ylistävät hänen kauneuttaan, mutta myös tiedottavat hänen halustaan muuttaa Saudi-Arabian tiukkoja perinteitä naisten asemasta. Hän on muun muassa ajanut naisille oikeutta ajaa autoa kotimaassaan. 

On se vaan kyllä käsittämättömän outo asia, että maailmaan mahtuu niin paljon epätasa-arvoa naisten ja miesten välillä. Varsinkin islam -uskontoiset maat elää jossain kauan kauan sitten menneessä aikakaudessa kuin me länsimaat. Saudi-Arabiassahan naiset eivät saa esimerkiksi äänestää, eivätkä asettua vaaleissa ehdolle. Kuolemantuomiot ovat maassa tavallisia ja ne pannaan täytäntöön julkisesti useimmiten mestaamalla. Huh huh. 

Jospa prinsessa Amira al-Taweel saisi edes hitusen verran asiaa eteenpäin. Joka tapauksessa Saudi-Arabia tarvitsee hänenlaistaan keulakuvaa ja hienoa, että hänen miehensä tukee häntä siinä. 

Tyylin hän ainakin taitaa.

Seuraa blogiani:

6 kommenttia:

 1. Upea nainen kertakaikkiaan. Omaan makuuni asu on liian pitsinen, mutta kaunis kokonaisuus kylläkin.

  VastaaPoista
 2. Ompas upean näköinen nainen tosiaan! :) minäkään en häneen ole ennen törmännyt, vaikka aika tiiviisti seurasin kuninkaallisia häitä ja lueskelin netistä juttuja :o. Noissa islam-uskoisissa maissa naisten asema on kyllä jotain ihan uskomatonta :s

  VastaaPoista
 3. Marjukka; Monacossa uusi tsekkaus! Toivottavasti Albert on muistanut lähettää hänelle kutsun!!

  Anna; Sinäkin varmasti tulet Monacon kesähäihin mukaan jos tykkäät kuninkaallisista häistä. Toivottavasti näemme siellä paljon upeita prinsessoja. No, onhan ne prinssitkin ihan ookoo, mutta länsimaissa onneksi naiset saa säväyttää!

  VastaaPoista
 4. Upea nainen. En kuitenkaan voi olla mainitsematta, että nämä Saudi-Arabian kuninkassukuiset on vähän samaa rosvoporukkaa kuin Tunisian, Libyan ja Egyptin entiset hallitsijat. Toki Saudi-Arabiassa omat kansalaiset on hyvin huolehdittu,valtion vierastyöläisten asema on sitten surkeaa orjuuttamista. Mutta ei ne öljyrahat näille diktaattorimaisesti hallitseville saudisuvuille kuuluisi, vaan koko kansalle.

  VastaaPoista
 5. BW: Odotan innolla Monacon häitä. Veikkaan, että tulemme näkemään todella WOW-morsiamen!!

  VastaaPoista
 6. Täällä Hollannissa asuu aika paljon rikkaita arabeja osan vuodesta (johtuu kai siitä että monien firmojen pääkallopaikat on täällä) ja naiset ovat kyllä järjestään todella upeita ja tyylikkäitä!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.