Mitä jäi häistä käteen ja missä oli Mette-Marit?

2.5.2011

Nyt kun Katen ja Williamin häistä on suurin pöly laskeutunut, voinen minäkin heittää lusikkaa tähän keskustelusoppaan. Pakkohan tästä mediaspektaakkelista on päästä sanomaan jokunen sana, vaikka tuntuu, että kaikki on jo sanottu. Tuntuu myös, että kaikki on jo analysoitu, mitä analysoitavissa on. Toki, jokaisella on omat ainutlaatuiset mielipiteensä, joten siinä mielessä kaikki mielipiteet on uniikkeja.

Yllättävän paljon muotiasiantuntijoiden mielipiteet erosi siitä, kenen asu oli nappivalinta ja kenen puolestaan täydellinen floppi. No, täydellistä floppia en kyllä itse löytänyt, paitsi toki sellaiset, joissa ei noudatettu etikettiä. Siis hattu (tai mikä lie pääjuttu) piti vaan yksinkertaisesti keikkua jokaisen naispuolisen häävieraan pääkopan koristeena. Sen noudattamatta jättäminen oli tietenkin helppo keino päästä maailman median huomioon, ja siinä jokunen jopa onnistui.

Päähine -asia englantilaisten juhla-asuna jaksaa oikeastaan joka kerta hämmentää; ne on vaan jotenkin niin hassuja asusteita. Ei niistä voi käyttää nimitystä hattu. Minusta sellainen on jotain ihan muuta kuin nämä otsalla keikkuvat pää-asiat, mitä näissä häissä nähtiin. Erityisen positiivisena jäi mieleen Prinsessa Euginen varsin mielenkiintoinen versio hatusta. Tykkäsin myös hänen kokobeigestä asustaan, siis hattua myöten.

Näistä hatuista vielä sen verran, että ensin siis hämmästelin ja kummastelin häävieraiden valintoja, kunnes hetken asiaa mutusteltuani totesin, että oikeastaan voisin itsekin käyttää jotain hassulla tavalla tyylikästä värkkinettä pää-osastolla, vaikkapa kesähäissä, tai muissa vastaavissa tilanteissa. Työhöni kuuluvissa coctail -tilaisuuksissa en kuitenkaan halua olla ihan niin "rohkea".

No sitten, täytyyhän minunkin päästä sanomaan oma mielipiteeni häitten todellisesta superhäikäisijästä, eli tietenkin morsiammen siskosta Philippa Pippa Middletonista. Olihan hän kieltämättä kaunis ja jotenkin luonnollisuudellaan ihanan tavallisen näköinen. Maailma tarvitsee aina ihailtavia esikuvia ja hänestä ihan varmasti leivotaan, tai siis leivottiin sellainen. Eipä taida Middletonin perhe muutenkaan viettää enää mitään tavis-elämää, joten siinähän sekin rooli varmasti menee. 

Middletonin perheen poikaa James Middletoinia en ole nähnyt analysoitavan monessakaan artikkelissa, mutta jos joku miespuolinen pitäisi nostaa häistä esiin, niin ilman muuta valintani olisi morsiammen veli eli James Middleton. Voi mikä komistus! 


Jos pitäisi listata ne kaikkein romanttisimmat kuninkaalliset häät, niin nämä viimeisimmät ei todellakaan  nouse sillä listalla kovin korkealle. Joko britit ovat todella pidättyväisiä tai sitten hääpari on poikkeuksellisen epäromanttinen pari, mutta television katselijoille ei juurikaan tarjoiltu lämpöä ja läheisyyttä. Miten hääpari edes pääsee papin edessä vihkimisen hetkellä fyysisesti niin kaus toisistaan, kuin Kate ja William? Heidän häänsä ei olleet mitään verrattuna viimekesän unelmaparin eli Victorian ja Danielin häihin. Vaikka hekin kalpenivat romanttisuudessaan Norjan Haakonin ja Mette-Maritin häihin. Muistatteko? Minä en juurikaan tirauttele  teevee-häissä, mutta Haakonin ja Mette-Maritin juhlissa minullakin hanat aukesi. Niissä ei jäänyt kenellekään epäselväksi, oliko avioliiton syynä todellinen rakkaus, vai jokin itsekkäämpi tarkoitus.


Siinäpä oikeastaan ne mietteet, joita itselleni jäi päällimmäiseksi mieleen. Seuraavaksi alammekin odotella Monacon kuninkaallisia häitä siinä toivossa, että näkisimme sitä todellista kuninkaallista glamouria, jota edustaa parhaimmillaan vaikkapa Ruotsin Madeleine, Espanjan Letizia, Norjan Mette-Marit ja Tanskan Mary. Heistä suurinta osaa emme valitettavasti nähneet Brittihäissä!! Nähtäväksi jää, pääseekö Kate tähän kuninkaallisten glamourkategoriaan..

PS. Olen lisännyt omat tietoni joittenkin suosikkibloggajieni sivuille ja esiinnyn siellä ilman profiilikuvaa ja nimikkeellä "tyylilyyli". Tarkoitus olisi tietenkin liittyä joukkoon Business Woman -nimikkeellä ja oikealla profiilikuvalla. Prosessi on siis kesken ja jatkan, kunhan hiffaan, missä vika piilee.

2 kommenttia:

 1. Minä seurasin myös hääpukeutumista mielenkiinnolla, ja postauksessani suomin vähän morsiamen tyyliä.

  Pohjolan kuningashuoneet eivät ole niin jäykkiä kuin Britannian, mutta minäkin ihmettelin hääparin kehonkieltä, niin etäistä se oli. Omaa suosikkiani Tanskan Marya en bongannut ollenkaan, olikohan hän edes paikalla? Yksi suosikkiasuistani oli laulaja Joss Stonen raikas asu!

  VastaaPoista
 2. Hei Marjukka! Minunpa pitääkin poiketa Sinun blogissa katsastamassa tämä juttu tarkemmin, vaikka usein blogissasi vierailenkin.

  Minäkään en bongannut Marya häävieraiden joukosta ja täytyy sanoa, että osa kuninkaallisesta glamourista jäi uupumaan senkin tähden, että näitä todellisia glamourprinsessoja ei joukossa näkynyt.

  Eiköhän Marjukka lähdetä kesällä Albertin häihin Monacoon ja vaadita nämä tyylitaiturit paikalle!!

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.