Kenelle helmiä, siis aitoja sellaisia?

23.5.2011

Työkaveri mainitsi jokunen päivä sitten, että hänen on vaikeaa kuvitella kuinka iso vaatekaappi minulla mahtaakaan olla. Ja kuinka paljon sinne mahtuu noita sinisiä kauluspaitoja riviin.. Okei, olen tänä keväänä oikeasti ihastunut näihin henkka maukan kauluspaitoihin, ja tuntuu että joka kauppareissulla pitää päästä niitä hivelemään. Eihän ne maksakaan kuin muistaakseni 14,90 eur, joten isosta kustannuksesta ja investoinnista ei ole kyse. Pari päivää pidin myös Ralph Laurenin punavalkoraidallista kauluspaitaa (jota en ole vielä teille esitellyt), mutta se ei jostain syystä tuntunut ollenkaan niin mieluisalta kuin nämä "halpispaitsikat". 

Erityisesti haluan kuitenkin esitellä teille uudet korut, jotka sain tuliaisina Kiinasta. Kyseessä on nimittäin aidot helmet kaulakoruna ja niihin sopivat korvikset. Kyllä aito helmi tuntuu vaan jotenkin niin pehmeältä ja hienolta käsissä, että ei niitä voi tekohelmeen verrata. Ihanan ylelliset!

Puoliso oli siis työmatkalla Kiinassa (Pekingissä ja Shanghaissa) ja tapasi reissullaan Shanghaissa myös tuttavaperheemme, jotka ovat asuneet siellä noin vuoden verran. Työkeikalla hekin viettävät siellä aikaa. Perheen naispuolinen jäsen ymmärsi heti tuliaistarpeen ja johdatti oman puoliskoni sellaisen kauppiaan luokse, johon voi taatusti luottaa. Hän on kuulemma erittäin suosittu suomalaisten työmatkailijoitten keskuudessa ja hän myy vain aitoja helmikoruja. Siellä kun noita kauppiaita löytyy joka lähtöön ja ihan kaikkiin ei valitettavasti voi luottaa.

Menikö se tuttu sanonta jotenkin niin, että "Helmiä sioille"? Mistähän sekin sanonta on peräisin..5 kommenttia:

 1. Oikein nätti kaulakoru ja asu!

  VastaaPoista
 2. Mä oon niin helmi-ihminen, kuin vaan voi olla... Kiinassa olisi varmasti kamalaa, kun siellä on niitä niin paljon. Dubaissakin meinasi jo mennä överiksi... ;-)

  VastaaPoista
 3. Vauhtimammalle; mukavaa kun tykkäsit!

  M-K; Juu, kyllä helmet on koruista tyylikkäimmät, ei voi mitään. Shanghai taitaa olla aika kuuluisa helmistään, joten sinnehän niitä mahtuu. Kieltämättä visiitti Kiinaan olis aika mielenkiintoista. Elän toiveissa, että pääsen joku kerta matkalle mukaan..

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Kiinasta saa tosiaankin upeita ja erilaatuisia helmiä, mutta ne ovat kaikki viljeltyjä, eivät aitoja. Aito helmi on luonnossa ilman ihmisen vaikutusta sattumanvaraisesti syntynyt ja erittäin harvinainen ja arvokas. Tiedän, että aidoista helmistä puhutaan virheellisesti, kun tarkoitetaan, että helmi on helmiäistä eikä muovia. Lisää aiheesta löytyy suomeksi esim. Helmioppaasta.

  VastaaPoista
 5. Jessus sentään, mitä ihmeen höpöjä tuo anonyymi selittää? Aito helmi on aito helmi, vaikka olisi viljelty. Ihan samaa kamaa se on kuin luonnonvaraisesti, itsekseen kasvanut: sisällä ei-helmiäistä oleva vierasesine ja ympärillä helmiäistä. Muotoon ja väriin katsomatta. Samalla tavalla hoidetaan kaikkia.

  Huoh. Tuo edellinen tyyppi varmaan on vakaasti myös sitä mieltä että tomaateissa oleva C-vitamiini on eri asia kuin vitamiinipillereissä oleva...
  (Pieni vinkki: samaa kamaa se on. Ihan sama kemiallinen kaava ja molekyylirakenne.)
  Mutta tätä se on kun amatöörit pääsevät heittelemään mutu-juttuja...

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.