Räätälillä teetetty mekko!

5.3.2011

Aika moni kolleegoistani on teetättänyt räätälillä vaatteita Thaimaan lomiensa yhteydessä. Eikä ne ole näyttäneet mitenkään huonoilta. Päinvastoin, mittojen mukaan tehdyt vaatteethan ainakin teoriassa pitäisi näyttää kantajilleen just prikulleen oikean kokoisilta. No, minäkin otin vinkistä vaarin ja aloin jo hyvissä ajoin miettiä, että mitäköhän teetättäisi.

Olen nähnyt tuttavieni vaatekaapeissa toinen toistaan hienompia räätälillä teetettyjä silkkipukuja, mutta itse en ole kunnolla innostunut yhdestäkään. Sellainen hohtava, väritykseltään kaksiulotteinen raakasilkkipuku ei ole ollut minun makuuni. Ajattelin, että teetätän mekon joko jostain löytämäni kuvan perusteella tai sitten omasta vaatekaapistani löytyvästä mallikappaleesta. Mielessä pyöri mm. tämän Tiger of Swedenin mekon malli. Se vaihtoehto ei tuntunut parhaalta mahdolliselta, koska halusin nimenomaan uuden mekon.

Heti, kun bongasin Iltasanomista tämän Karita Tykän yllä olleen mekon kuvan, ajattelin että tässähän se on. Ei muuta kuin sakset käteen ja kuva talteen ja lähteköön kuva lomareissulle mukaan.


Sitten sopivan räätälin metsästykseen. Aikaa ei ollut kovin paljon, koska matkakohde vaihtuu viikon kuluttua uuteen, joten homma oli pistettävä vireille aikalailla loman alussa. Onneksi "vuokraemäntämme" on kohtuullisen länsimainen nainen ja ehdotti mielestänsä sopivaa ja taatusti luotettavaa räätäliä. No sinnehän sitä sitten piti mennä.Vein kuvan räätälille ja valitsimme yhdessä kankaan. Valitsin harmaan, mutta hiukan vaaleamman, kuin mitä kuvassa oleva Karita Tykän mekko. Räätäli kirjasi mitat ylös ja muutaman minuutin tinkimisen jälkeen sovimme hinnaksi 5000 paikallista rahaa. Se on euroissa noin 125 eur. Ei siis mitään ihan halpaa puuhaa. Hinta tietenkin riippuu kankaasta ja oma silkkiversioni ei ollut halvimmasta päästä. Räätäleitäkin on monenhintaisia, mutta laatutakuuta näihin ei sisälly. Hintaan sisältyi sovitukset omassa huoneistossamme ja parin sovituskerran jälkeen mekko oli valmis. Ja lopputulokseen olen kyllä todella tyytyväinen. Mekko istuu aivan täydellisesti, vaikka useimmat valmisversiotkin kyllä istuu oikein mainiosti; oma vartalonmalli on aika helppo valmisvaatteillekin. Tulen ottamaan mekon työkäyttöön ja se kyllä sopii myös coctail-tilaisuuksiin mainiosti. Päälle en sitä vielä tässä yhteydessä halua laittaa, koska Thaimaan ympäristö ei oikein sovi tälle mekolle. Mutta kyllä se vielä päälle sujahtaa ja eiköhän kamera sen tallenna..

Alla vielä kuva räätälistä sovituskeikan yhteydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.