One shoulder -mekko

10.3.2011

Vaikka loma on jo jokin aika sitten taakse jäänyttä elämää ja arki on astunut mitä suurimmassa määrin taas kuvioihin, niin pysytellään täällä blogin puolella vielä rantameiningeissä, jos sopii.

Lomalla vietimme suurimman osan ajasta Phuketissa ja viimeiset pari päivää Bangkokissa. Phukethan on lomakohteena aikamoinen rantakohde ("kanarian saaret" ja "lets go" -meininki") mahtavine biitseineen ja basaareineen, joita riittikin silmänkantamattomiin. Ei siis mikään shoppailijan unelmakohde. Ainakaan minua ei basaarit saa syttymään ja ostokset jäikin aikalailla vähäisiksi. 

Mutta sattumoisin eteeni osui tämmöinen One Shoulder -mekko, joka halusi välttämättä jatkaa elämäänsä nimenomaan minun kanssani. Ja kyllähän sille löytyi matkalaukusta sen verran tilaa, että se pääsi kuin pääsikin mukaan. Ostoprosessihan eteni niin, että ensin kävelin "leuhkana" mekon ohi, katsoin kyllä parikin kertaa, jatkoin matkaani ja kävin kasvohoidossa. Kasvohoidossa maatessani ja asiaa hetken ajateltuani päätin hakea mekon ja keventää kukkaroani 40 eurolla. Ei siis todellakaan mikään kummoinen investointi; aina ei välttämättä tuolla rahalla saa edes T-paitaa kotiutettua täällä ihanassa koto-Suomessa. Näin meidän tiemme siis kohtasivat. 

Väri on ihanan kevyt, samoin materiaali. Miehustan koristelu suorastaan sokaisee, koska on niin kivan näköinen! Koruja ei siis todellakaan tarvita tätä mekkoa asustamaan. Voin hyvin kuvitella käyttäväni  mekkoa vaikkapa coctail-tilaisuuksissa, kunhan kevät taittuu kesän puolelle. Keveät korkkarit jalkaan ja joku ihana clutch -käsilaukku tai wristlet eli rannelaukku, niin coctail -look on valmis. Samoin kesähäät, joita ystävät toivottavasti järjestävät ensikin kesänä, menee tällä lookilla. 


Bangkok oli kohteena kaikkea muuta kuin rantalomakohde. Se on suurkaupunki kaikkine maailman merkkibrändeineen ja varmasti shoppailijalle löytyy ihan kaikkea, mitä ikinä keksii tarvitsevansa. Koska aikaa oli sen verran vähän, jäi omat shoppailuni sielläkin mitättömän pieniksi. Se vähäinen aika tuli käytettyä hyvän ruoan ja nähtävyyksien parissa. Tapasimme myös Andrean kanssa hänen amerikkalaisen ystävänsä, joka viettää omaa vaihto-oppilasvuottaan Bangkokissa. Hän muuten puhui paikallista kieltä uskomattoman hyvin, paljon paremmin kuin Andrea suomea. Johtunee siitä, että thaimaalaiset eivät oikein hallitse englantia, joten ainoa vaihtoehto selviytyä arjen ongelmista, on osata puhua thaimaan kieltä.

Vaihto-oppilasasiaa sen verran, että amerikkalaiset nuoret toivovat ensisijaisesti pääsevänsä viettämään omaa vaihto-oppilasvuottaan Kiinassa. He yleensä oppivat vuoden aikana puhumaan kiinan kieltä tai mandariinikiinaa, joka on maailman puhutuin kieli. Miettikää; ei huono vaihtoehto ollenkaan myös meidän Suomen nuorten vaihto-oppilasmaana! Tarviiko sen aina olla USA?
Alla muuten vielä paikallinen näyttävä kaunokainen, jonka pukeutuminen teki ainakin minuun vaikutuksen:
Seuraa blogiani:

1 kommentti:

  1. Ihastuttava mekko! Tykkaan todella paljon one shoulder-tyylisista mekoista ja puseroista, tuovat mieleen Intian aina jostain syysta.

    VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.