Banaaniherkkua ja konsentroitua maitoa!

6.3.2011

Olen ihaillen seuraillut blogin kautta, kuinka Kinuskikissa on loihtinut konsentroidusta maidosta jos jonkinlaisia kinuskikuorrutteita leivosten päälle. Mm. tämän kesäherkun toteutan vielä joku kaunis päivä! Olen jo niin pitkällä toteutuksessa, että kotona kaapissa odottaa pari peltitölkillistä kyseistä ainetta..

Thaimaassa paikallinen väestö käyttää konsentroitua maitoa mm. kahvin makeutukseen ja vaniljakastikkeen korvikkeena. Tässä ihanassa thai-banaanipannukakussa nimittäin käytettiin konsentroitua maitoa nimenomaan vaniljakastikkeen korvikkeena. Jos vielä vaniljajäätelöä olisi lisukkeena, niin eipä juurikaan parempaa jälkiruokaa voi pieni ihminen kuvitella. Minä olen kyllä löytänyt oman herkkuni. Koska paikallinen väki puhuu sen verran huonoa englantia, en oikein saanut selvää taikinan koostumuksesta, mutta tässä kuvien kera koko ihanuuden valmistusprojekti.


^Taikinastahan kaikki lähtee; siinä lienee ainakin voita, vettä ja jauhoja.

^Öljyn avulla taikinaa on helpompi käsitellä. Pöydälle ei levitettykään jauhoja..

^Heitellen pohjasta sai näppärästi ohuen; mitä ohuempi, sen parempi.

^Tässä pohja valmiina paistoon.

^Voita vaan pannulle ja pohjan päälle banaaniviipaleita.

^Kas näin.

^Kuori vielä kiinni ja pannulle lisää päivänpaahteessa seissyttä voita.

^Banaaninyytti on jo melkein valmis.

^Vähän rusketusta kummallekin puolelle ja ihanuus lautaselle.

^Kastikkeeksi konsentroitua maitoa.

^Ja vielä suklaakastiketta. 
^Herkku on syömäkunnossa ja hymy herkässä kummallakin.

Banaanipannukakun valmistusprosessi ei välttämättä läpäisisi suomalaista hygieniavaatimustasoa, mutta siitäkin huolimatta maassa on mukavaa elää maan tavalla. Eipä ole ilmennyt mitään oireita, vaikka ruokaa on syöty jos jonkinlaisissa olosuhteissa. Ennen lomaa ajattelin, että en todellakaan aio vierailla missään katuruokapaikoissa, mutta täytyypä sanoa, että paljon olisi jäänyt kokematta, jos siitä periaatteesta olisi pitänyt kiinni. Niissä on itseasiassa parhaat paikalliset herkut!

Seuraa blogiani:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.