CIFF Kööpenhamina

6.2.2011

Terveisiä mielettömän tuulisesta Kööpenhaminasta! Vietin siellä käytännössä eilisen päivän eli lähdin aamulla suunnilleen ensimmäisellä lennolla ja kotiuduin tänään hyvissä ajoin. Toinen päivä olisi kieltämättä ollut paikallaan viettää siellä, mutta ehkä seuraavalla kerralla..

Olin siis kutsuvieraana CIFF Copenhagen -nimisessä tapahtumassa eli kansainvälisistä muotimessuista oli kyse. CIFF on lyhennys sanoista Copenhagen International Fashion Fair. Seurueeseeni kuului kotimaisen pörssiyhtiön edustaja (jolla ei ole mitään tekemistä muodin kanssa ja joka on konetekniikan DI) sekä erään mainostoimiston partneri. (Typerää käyttää näitä termejä "erään" ja "yksi" ja "nimeltä mainitsematon",  se vaan on valitettavasti välttämätöntä täällä avoimessa nettiympäristössä..)

CIFF tapahtumaa oli logistisesti ympäri Kööpenhaminaa ja käsittääkseni kaikkiaan neljässä erillisessä paikassa. Koska meillä oli käytössämme vain yksi ainokainen päivä, vietimme sen Casual Wear -osastolla eli tutustuimme vapaa-aikaan keskittyvään ensi syksyn ja talven muotiin. Blogin kannalta olisi varmaankin ollut viisainta nähdä ennakolta businesspukeutumisen mallistoja, mutta mutta.. Valinta on aina luopumista jostain toisesta ja tällä kertaa valitsimme Casual -pukeutumisen. Toinen päivä olisi ollut siis kieltämättä ihan ookoo..

Ennen kuin siirryn kirjoittamaan ehkä kahteen lauseeseen sen, miltä ensi syksyn ja talven Casual -muoti näyttää Business Womanin silmin, niin kerrottakoon muutama taustafakta nykyhetkestä. Tykkään ihan mielettömästi tiirailla, miten ihmiset on pukeutuneet, miten he pitää hiuksiaan, millaisia laukkuja käytetään ja miten niitä kannetaan etc. etc. CIFF -tapahtumassa on kuitenkin yhteen paikkaan kokoontuneena muodin ammattilaiset ympäri eurooppaa ja varmaan kauempaakin, joten vinkkejä on varmasti tarjolla niin paljon kuin aistit vaan kykenee vastaanottamaan.

Ensinnäkin, naiset oli yllättävän "näkymättömiä". Olin ihan varma, että tunnen itseni maanmatoseksi ja tapetiksi ja mitäänsanomattoman näköiseksi uljaiden upeiden muodin ammattilaisten rinnalla. En tuntenut kumpaakaan, en ylemmyyttä enkä myöskään alemmuutta! Mutta miehet oli hyvännäköisiä!! Muodikkaimmilla tapauksilla oli hiukset ihan samanlaisia kuin Adam Lambertin poikaystävällä Saulilla; tiedättehän, muuten tosi lyhyet, mutta päälle jätetty pidempi hiuskasa, joka on siististi hiusvahan avulla nostettu korkealle ja kammattu taakse.. Ja huiveja oli kaulalla jos jonkinmoisia. Siis Ihanan rentoja lookkeja, mutta kuitenkin tarkkaan harkittuja. Pipoja ne piti ihan ihmeellisesti, sellaisia rönttövirttyneitä versioita oli jos jonkinlaisia. Mutta ne näytti ihan mielettömän hyvältä! Miesten casual oli ylivertoa verrattuna naisten vastaavaan lookkiin.


^Miesten hius- ja huivimuotia.

No niin. Eniten odotin messuilta muutaman osaston näkemistä. Parajumpers oli ehdoton suosikki, samoin Hell is for Heroes -niminen osasto oli myös välttämätöntä nähdä. Tutustuinkin paikan päällä herraan, joka tuo näitä molempia merkkejä Suomeen. Parajumpers -parkatakkeja muuten näkyi Köpiksen katukuvassa huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Merkki on ottanut vasta alkumetrejä kotimaamme markkinoilla ja tekee ryminällä tuloaan ehkäpä jo ensi syksynä. Mallisto oli aivan upea!


^Syksyllä 2011 Hell is for Heroes -parka näyttää tältä! Kuvassa Business Woman sekä kyseisen merkin (kuten myös Parajumpers -merkin) maahantuoja Ilkka Immonen.


^Voihan olla, että tämä on JUURI se takki, joka päätyy minun vaatekokoelmaan ensi syksynä.
Parajumpers on aivan ehdoton suosikkini!!

Analysointia ja lisää kuvia tapahtumasta on vielä runsain määrin tarjolla. Palajan asiaan.

10 kommenttia:

 1. (Typerää käyttää näitä termejä "erään" ja "yksi" ja "nimeltä mainitsematon", se vaan on valitettavasti välttämätöntä täällä avoimessa nettiympäristössä..)
  No mutta miksi ylipäänsä haluat mainita, että seurueessasi oli pörssiyhtiön edustaja ja mainostoimiston partneri. Tuoko se jotakin lisäarvoa itse asialle? Olisitko maininnut, jos seurueeseesi olisi kuulunut vaikkapa suutari ja maatilayrittäjä? Anteeksi, mutta hieman hyppäsi silmille tuosta tekstistäsi.

  VastaaPoista
 2. Messuthan oli järjestety alan ammattilaisille, joita meidän seurueemme yksikään jäsen ei edustanut. Kaikkein vähiten konetekniikan ihminen. Mainostoimiston edustajankin kytkös muotiin on hyvin löyhä, minusta puhumattakaan. Meidän seurue vaan poikkesi taustojemme tähden segmentistä, joille messut oli suunnattu. Se oli syy tuoda seurueen taustat esiin. Ei suinkaan se, että olisin halunnut jotenkin korostaa kenenkään erinomaisuutta tai paremmuutta! Olisin tietysti voinut avata asiaa tekstissäni monisanaisemmin..

  En muuten pidä tavastasi tuoda tässä yhteydessä suutarit ja maatalousyrittäjät esiin. Ihan niinkuin nämä ammattikunnat edustaisivat jotain toista äärilaitaa!? Se ajatusmaailma ei vaan sovi allekirjoittaneen ideologiaan!

  VastaaPoista
 3. Olet oikeassa. En toki halveksu noita ammattikuntia, päinvastoin. Noiden ammattikuntien valinta tuohon yhteyteen oli ontuva ja kärjisti liikaa tarkoitustani. Tuli vain sellainen tunne, kun luki tekstistäsi tuon kohdan, että "tällaisissa piireissä minä liikun"...
  Anyway...mielenkiinnolla seuraan juttujasi :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on Parajumpers harkinannassa:) Odottelen viestiä ,koska takit tulee kauppaan ja sitten vaan kokeilemaan!
  Kiva blogi sulla:)

  VastaaPoista
 5. Hei vaan Lennu! Parajumpersit on sen verran arvokkaita takkeja, että liikkeet ei tilaa niitä montaa kappaletta. Sen tähden ne loppuu suunnilleen heti, kun ilmestyvät kauppoihin. Stokkakaan ei myy muistaakseni kuin miesten Parajumpersia. Liikkeitä on aika harvassa, joitain pikkubutiikkeja löytyy ympäri Suomen, josta niitä saa. Syksyn takit on muuten ihan mielettömän hyvän näköisiä - toki riippuu sisäänostajien mieltymyksistä, mitkä malleista lopulta päätyy Suomeen.

  VastaaPoista
 6. Moi vaan!
  Täällä Rovaniemellä ko. takkia myy ainoastaan Duetto. (www.duetto.fi)
  Eilen tuli puhelinsoitto; takit ovat saapuneet!
  Tänään kokeilemaan, kaappiini ilmestyi musta Parajumpers:)
  Tosiaan kokoja tuli yhdet kutakin (S,M jne) eli ei montaa.
  Nyt mie odottelen talvea saapuvaksi:D

  http://luise-mylife.blogspot.com/
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Onnittelut uudesta Parajumpersista! Materiaalikin on ensiluokkaista, tosin hintakin sen mukainen.. Minäpä vinkkaan oikein hyvälle rovaniemellä asuvalle ystävällenikin tästä kaupasta - hänkin kyseli ja oli kiinnostunut nimenomaan tästä merkistä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos!Kannattee pitää kiirettä, niitä oli muutama jäljellä,väreinä musta ja oliivi. Se oliivi oli kaunis, naisellisempi, hieman pidempi kuin musta. Itse valitsin sporttisemman eli mustan.
  Oi mie niin ootan talvea!!!!
  latasin kuvat käy kurkkamaassa jos ehdit:)
  Sinulla on mielenkiintoinen blogi, olen innolla lukenut tätä. Ja ihania vaatteita.....

  http://luise-mylife.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Hei

  Etsin Parajumpersin maahantuojaa. Voisinko saada sinulta tiedot? Jostain syystä asia osoittautui vaikeammaksi kun oletin!

  Terv. Irja

  VastaaPoista
 10. Hei Irja! Toivottavasti löydät vielä tämän vastaukseni.. Parajumpersin maahantuoja on Ilkka Immosen omistama yritys. Ilkka on tosiaan tuossa kuvassa ylhäällä. Tavoitat hänet numerosta 040-6815296. Jos olet häneen yhteydessä niin kerro terveiseni. Hän oli näkyvästi mukana myös viime viikonlopun muotimessuilla.

  VastaaPoista

© Business Woman. All rights reserved. Designed with Happy days.